Mercedes-pomolta ymmärrystä Ferrarin tallimääräykselle – latoo myös varoituksen sanoja teon seuraamuksista

© Kuva: Getty Images

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff otti kantaa tallinsa vastustajan Ferrarin kuljettajapolitiikkaan. Hopeanuolten johtohahmo ymmärsi logiikkaa italialaistallin päätöksen taustalla, mutta hän esittää myös varoituksen sanan tallin toiminnasta.

Charles Leclerc komennettiin päästämään Sebastian Vettel edelleen sunnuntaisessa Kiinan osakilpailussa. Vettel, joka kantaa harteillaan Ferrarin ykköskuskin asemaa, ei kuitenkaan pystynyt olemaan merkittävästi nuorta monacolaista nopeampi.

LUE: Näkökulma: Näin F1-media tekee kärpäsestä härkäsen – uusin Vettel-uutinen väännetään ihmeelliseen valoon

Näkökulma: Kaikkien rakastamasta veijarista sylkykupiksi – mikä tuhosi Sebastian Vettelin maineen (suomalais)fanien silmissä?

Monet F1-fanit närkästyivätkin tallin lopulta käytännössä turhasta tallimääräyspolitikoinnista, varsinkin kun Leclerc menetti sotkun seurauksena nelossijan Red Bullin Max Verstappenille. Talli pysyi kuitenkin päätöksensä takana, perustellen sen oikeutusta.

Wolff, joka muistetaan suomalaisfanien keskuudessa varmasti viime vuoden Venäjän GP:n tallimääräyksestään (Valtteri Bottas komennettiin luovuttamaan kärkipaikka Lewis Hamiltonille) varoittaa Ferraria sen valitsemasta tiestä.

– Tilanne oli vaikea, sillä totta kai tallin kannalta on parempi, että nopeampi auto on edellä. Sebastian oli sillä hetkellä nopeampi, joten ymmärrän sen, Wolff kertoo Autosportille.

– Valitettavasti kun tallimääräyksiin turvaudutaan, muuttuvat asiat hyvin monimutkaisiksi, ja ennakkotapauksen myötä avaat Pandoran lippaan (päästät pahan valloilleen). Jatkossa Ferrari saattaa olla tilanteessa, jossa sen täytyy päästää nopeampi kuljettaja edelle jokaisessa kilpailussa.

Wolffin mielestä kahden tähtikuljettajan pitäminen tyytyväisenä voi osoittautua haastavaksi, jos talli ei pidä ohjaksia tiukasti käsissään.

– Meillä on ollut omat ongelmamme Lewisin ja Nico (Rosbergin) sekä Valtterin kanssa.

LUE LISÄÄ AIHEESTA:

SuomiF1:n toimitus arvioi Kiinan GP:n topit ja flopit – Räikkösen tulos sykähdytti, Ferrarin taktiikalle risuja

Karua kohtelua? Nico Rosbergilta täystyrmäys Ferrarin tylylle ratkaisulle Kiinan F1-kisassa

Sebastian Vettel kommentoi Ferrarin tallimääräystä: ”Reilu ratkaisu”