Seitsenkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton toivottaa ex-kilpakumppani Sebastian Vettelin tervetulleeksi takaisin kuninkuusluokkaan.

Vettelin paluuhuhut ovat viime aikoina lähteneet myllyttämään mediassa ja saksalainen itse heitti keskiviikkona asian tiimoilta lisää vettä kiukaalle. Nelinkertainen mestari kertoi kaipaavansa kilpailemista, eikä sulkenut mahdollisuutta paluulleen ensi kaudeksi.

Vettel paljasti käyneensä jo keskusteluja Mercedes-pomo Toto Wolffin kanssa ja ainakin Hamilton syttyy sille, että nimenomaan Vettel perisi hänen paikkansa Mercedeksellä.

– Olisi hienoa, jos Seb tulisi takaisin. Mielestäni hän olisi mahtava vaihtoehto tiimille, sillä hän on moninkertainen mestari ja jakaa huikeat arvot jatkaakseen tämän tallin viemistä eteenpäin. Rakastaisin hänen paluuta, fiilistelee Hamilton F1-sarjan virallisella nettisivustolla.

Monien uransa lopettaneiden mestareiden kohdalla ollaan nähty vastaavia liikkeitä ennenkin. Muun muassa Kimi Räikkönen, Fernando Alonso sekä Michael Schumacher tekivät vielä paluun kuninkuusluokkaan lopettamisen jälkeen.

Hamiltonilta udeltiin sitä, kuinka paljon hän on uhrannut ajatuksiaan sille, kenet Mercedes palkkaa hänen tilalleen. Seitsenkertainen mestari itse aloitti kenties villeimmän kuskiruletin vuosikausiin loikkaamalla ensi kaudeksi Ferrarille. Sen lisäksi useilla kuskeilla päättyy sopimukset kuluvan kauden jälkeen, joten Mercedeksellä riittää valinnanvaraa kuskimarkkinoilla.

– Ainut asia, jota mietin on kenties se, että he valitsevat jonkun suoraselkäisen, jolla on arvot linjassa tiimin kanssa. Joku, jolla on laupeutta työskennellä näiden kaikkien mahtavien ihmisten kanssa ja jatkaa heidän nousua ylöspäin, runoili britti.

LUE LISÄÄ