Formula 1 -kausi 2020. Kuva: Getty Images.

Lewis Hamilton juhli kauden 2020 päätteeksi jo seitsemättä maailmanmestaruuttaan. Toiseksi sijoittui Valtteri Bottas, joka jäi 124 pistettä Hamiltonista. Mercedes vei valmistajien maailmanmestaruuden ylivoimaisesti 254 pisteen erolla Red Bulliin. Alfa Romeolla ajanut Kimi Räikkönen keräsi vain neljä pistettä.

Tältä sivulta löydät kuljettajien ja tallien pisteet kaudelta 2020. Lisäksi näet jokaisen GP:n voittajan. Sivun loppupuolella vielä läpileikkaus kaudesta.

Portugalin GP25.10.2020Lewis HamiltonLewis HamiltonLewis Hamilton
Italian GP (Emilia Romagnan GP)1.11.2020Lewis HamiltonValtteri BottasLewis Hamilton
Turkin GP15.11.2020Lewis HamiltonLance StrollLando Norris
Bahrainin GP29.11.2020Lewis HamiltonLewis HamiltonMax Verstappen
Sakhirin GP6.12.2020Sergio PerezValtteri BottasGeorge Russell
Abu Dhabin GP13.12.2020Max VerstappenMax VerstappenDaniel Ricciardo

F1-kausi 2020 – mitä, missä, milloin?

Formula 1 -kausi 2020 ajettiin poikkeuksellisissa olosuhteissa koronaviruspandemian takia. Kausi alkoi vasta heinäkuussa Itävallassa tuplakilpailulla ja päättyi joulukuun puolivälissä Abu Dhabissa. Kaudella ajettiin lopulta 17 kilpailua suunnitellun 21 kilpailun sijaan.

Mercedeksen Lewis Hamilton juhli seitsemättä kuljettajien maailmanmestaruuttaan kauden päätteeksi. Hamilton voitti kauden aikana 11 kilpailua. Valtteri Bottas oli MM-sarjan toinen jääden 124 pistettä Hamiltonista. Red Bullin Max Verstappen sijoittui kolmanneksi yhdeksän pisteen päähän Bottaksesta.

Kausi 2020 oli Mercedeksen ylivoimaa. Kuva: Getty Images.

Kausi muistetaan koronaviruspandemian lisäksi Mercedeksen dominoinnista. Ero toiseksi tulleeseen Red Bulliin valmistajien MM-sarjassa oli lopulta peräti 255 pistettä.

Mercedestä muutamana edellisvuotena vahvasti haastanut Ferrari kyykkäsi. Maranellolaistalli sijoittui valmistajien MM-sarjassa vasta sijalle kuusi, kun taas toinen perinteikäs talli McLaren nousi ensimmäistä kertaa kahdeksaan vuoteen MM-sarjassa kolmen parhaan tallin joukkoon.

Alfa Romeon ja Kimi Räikkösen kausi oli vaikea. Alfa Romeo oli valmistajien MM-sarjassa kahdeksas. Talli keräsi kauden aikana vain kahdeksan pistettä. Räikkönen ja Antonio Giovinazzi keräsivät molemmat tallille neljä pistettä.