Formula 1 -sarja näkyy jatkossa Elisa Viihde Viaplaysta ja V Sportin kanavilta. Pohjakuva: Getty Images.

F1 Viaplay - Formula 1:n televisiointi

Formula 1 -sarjan tv-oikeudet siirtyivät kaudesta 2022 lähtien NENT Group Finlandille. Jatkossa F1-kisoja voi seurata V Sportin maksukanavilta sekä Elisa Viihde Viaplaysta.

Tältä sivulta löydät kaiken tarpeellisen Formula 1 -sarjan televisioinnista.

Näytä sisällysluettelo

Viaplay F1 - Formula 1:n tv-oikeudet

Nordic Enterteinment Group (NENT Group) omistaa Formula 1:n Suomen tv-oikeudet yksinoikeudella. NENT Group hankki tv-oikeudet alustavasti kausiksi 2022, 2023 ja 2024. NENT Groupin alaisuuteen kuuluvat maksulliset V Sportin tv-kanavat sekä maksullinen suoratoistopalvelu Elisa Viihde Viaplay.

TV-oikeudet siirtyivät NENT Groupille MTV Oy:ltä. Kauteen 2021 saakka F1-sarjaa pystyi seuraamaan C Moresta.

NENT Group kertoi tiedotteessaan, että Formula 1 -lähetykset tulevat sisältämään harjoitusten, aika-ajojen ja kisojen lisäksi kattavat studiolähetykset. Kisalähetykset nähdään sekä Elisa Viihde Viaplay -palvelussa että V Sportin urheilukanavilla.

– Formula 1 on suomalaisille rakas laji, jossa meillä on pitkät ja vahvat perinteet. Sekä nykyiset suomalaiset huippukuljettajat Kimi Räikkönen ja Valtteri Bottas, että heidän edeltäjänsä kuten Keke Rosberg ja Mika Häkkinen, ovat vanginneet suomalaiset TV-katsojat tiiviisti vastaanottimen ääreen.

– Olemme äärimmäisen iloisia, että saamme jatkossa välittää katsojille jännittävät Formula-1 tapahtumat radalla ja radan ulkopuolella suomalaisesta näkökulmasta. Suunnittelutyömme alkaa välittömästi, ja lupaamme painaa kaasu pohjassa, kuten muissakin tuotannoissamme, NENT Group Finlandin vastaava tuottaja Ville Klinga kommentoi.

Formula 1:n tv-oikeudet Suomessa

  • Kausi 2022: NENT Group
  • Kausi 2023: NENT Group
  • Kausi 2024: NENT Group
  • Kausi 2025: ?

F1: Viaplayn ja V Sportin hintatiedot

Formula 1 -sarjaa seurataan kaudesta 2022 lähtien Elisa Viihde Viaplaysta sekä V Sportin kanavilta. Sekä Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalvelu että V Sportin kanavat ovat maksullisia. Alta löydät hintatietoja.

Formula 1 -lähetykset kuuluvat V Sport Premium -kanavapakettiin. V Sport Premium -kanavapaketin voi tilata esimerkiksi DNA:n, Elisan tai Telian kautta. Hinnassa ei pitäisi olla eroa palveluntarjoajasta riippumatta. V Sport Premium maksaa 39,95 euroa kuukaudessa. F1:n koti on V Sport 1 Suomi -kanava.

Toinen vaihtoehto on seurata F1-sarjaa suoratoistopalvelu Elisa Viihde Viaplaysta. Formula 1 -lähetykset kuuluvat Elisa Viihde Viaplay Total -pakettiin, joka maksaa 34,99 euroa kuukaudessa.

Studiotiimi

NENT Group Finland julkisti studiotiiminsä 12. tammikuuta.

F1-sarjan selostajana jatkaa Niki Juusela, joka selosti formulat myös C Moren puolella kaudella 2021. F1-lähetysten studiojuontajanta on Iiro Harjula.

C Morelta NENT Groupille hyppäävät Juuselan lisäksi myös varikkotoimittaja Mervi Kallio sekä asiantuntijat Toni Vilander ja Ossi Oikarinen. Kallion on tarkoitus olla jokaisessa kisassa paikan päällä.

Lisäksi asiantuntijoina nähdään Heikki Kovalainen, Mika Salo, Mika Häkkinen ja Emma Kimiläinen. NENT Groupin F1-toimittajia ovat Ilkka Soini sekä Katariina Kiviranta.

Kansainvälisinä asiantuntijoina ovat muun muassa Jos Verstappen, David Coulthard, Tom Kristensen sekä Häkkinen. Lisäksi yhtiö teki yhteistyösopimuksen nykyisen F1-kuski Max Verstappenin kanssa ja hänestä tullaan näkemään uniikkia ohjelmasisältöä.

Studiotiimi kokonaisuudessaan

  • Selostaja: Niki Juusela
  • Studiojuontaja: Iiro Harjula
  • Asiantuntijat: Ossi Oikarinen, Toni Vilander, Mika Häkkinen, Mika Salo, Heikki Kovalainen, Emma Kimiläinen
  • Varikkotoimittaja: Mervi Kallio
  • F1-toimittajat: Ilkka Soini, Katariina Kiviranta
  • Kansainväliset asiantuntijat: Jos Verstappen, Mika Häkkinen, David Coulthard, Tom Kristensen

F1-ohjelmat ja lähetysajat

Lisäämme myöhemmin, mitä ohjelmia V Sportilla ja Elisa Viihde Viaplayssa tullaan näkemään formuloihin liittyen. Lisäksi tälle sivulle lisätään linkit jokaisen F1-kilpailun lähetysaikoihin.

FAQ - usein kysytyt kysymykset

Mikä kanava näyttää Formula 1 -GP:t?

Kaikki Formula 1 -kisaviikonloput näkyvät kaudesta 2022 lähtien V Sportin maksukanavilta sekä maksullisesta suoratoistopalvelu Elisa Viihde Viaplaysta. Lue lisää aiheesta tästä!

Mikä on F1 Viaplayn hinta?

Elisa Viihde Viaplay Total (sisältää urheilusisällöt, mukaan lukien Formula 1) maksaa 34,99 euroa kuukaudessa.

Mikä on F1 V Sportin hinta?

V Sport Premium (sisältää urheilusisällöt, mukaan lukien Formula 1) maksaa 39,95 euroa kuukaudessa.

Kuka selostaa Formula 1 -kisat?

C Morella selostanut Niki Juusela jatkaa F1-selostajana myös Elisa Viihde Viaplaylla ja V Sportin kanavilla.

Jatkaako Mervi Kallio F1-toimittajana?

C Morella tutuksi tullut Mervi Kallio jatkaa Formula 1 -varikkotoimittajana myös Elisa Viihde Viaplaylla ja V Sportin kanavilla.

Kuka juontaa F1-studiolähetykset?

Iiro Harjula on F1-lähetysten studiojuontaja Elisa Viihde Viaplaylla ja V Sportin kanavilla.