Formula 1 -sarjan tv-oikeudet siirtyivät kaudesta 2022 lähtien NENT Group Finlandille. Kaudella 2023 F1-kisoja voi seurata V Sportin maksukanavilta, Elisa Viihde Viaplaysta tai F1-organisaation omasta suoratoistopalvelusta.

Tältä sivulta löydät kaiken tarpeellisen Formula 1 -sarjan televisioinnista.

Näytä sisällysluettelo

F1:n tv-oikeudet – Viaplay ja F1 TV

Nordic Enterteinment Group (NENT Group) omistaa Formula 1:n Suomen tv-oikeudet yksinoikeudella. NENT Group hankki tv-oikeudet alustavasti kausiksi 2022, 2023 ja 2024. NENT Groupin alaisuuteen kuuluvat maksulliset V Sportin tv-kanavat sekä maksullinen suoratoistopalvelu Elisa Viihde Viaplay.

TV-oikeudet siirtyivät NENT Groupille MTV Oy:ltä. Kauteen 2021 saakka F1-sarjaa pystyi seuraamaan C Moresta.

NENT Group kertoi tiedotteessaan, että Formula 1 -lähetykset tulevat sisältämään harjoitusten, aika-ajojen ja kisojen lisäksi kattavat studiolähetykset. Kisalähetykset nähdään sekä Elisa Viihde Viaplay -palvelussa että V Sportin urheilukanavilla.

– Formula 1 on suomalaisille rakas laji, jossa meillä on pitkät ja vahvat perinteet. Sekä nykyiset suomalaiset huippukuljettajat Kimi Räikkönen ja Valtteri Bottas, että heidän edeltäjänsä kuten Keke Rosberg ja Mika Häkkinen, ovat vanginneet suomalaiset TV-katsojat tiiviisti vastaanottimen ääreen.

– Olemme äärimmäisen iloisia, että saamme jatkossa välittää katsojille jännittävät Formula-1 tapahtumat radalla ja radan ulkopuolella suomalaisesta näkökulmasta. Suunnittelutyömme alkaa välittömästi, ja lupaamme painaa kaasu pohjassa, kuten muissakin tuotannoissamme, NENT Group Finlandin vastaava tuottaja Ville Klinga kommentoi.

Formula 1:n tv-oikeudet Suomessa

  • Kausi 2022: NENT Group
  • Kausi 2023: NENT Group
  • Kausi 2024: NENT Group
  • Kausi 2025: ?

Huom! F1-lähetyksiä voi seurata myös suoraan F1-organisaation omasta suoratoistopalvelusta, F1 TV:stä.

F1: Viaplayn, V Sportin ja F1 TV:n hintatiedot

Formula 1 -sarjaa seurataan kaudesta 2022 lähtien Elisa Viihde Viaplaysta, V Sportin kanavilta ja F1 TV:stä. Kaikki yllä mainitut ovat maksullisia. Alta löydät hintatietoja.

Formula 1 -lähetykset kuuluvat V premium -kanavapakettiin. V premium -kanavapaketin voi tilata esimerkiksi DNA:n, Elisan tai Telian kautta. V premium maksaa 44,95 euroa kuukaudessa, mutta tarjolla on myös erilaisia tarjouksia, mikäli ottaa määräaikaisen tilauksen. F1:n koti on V sport 1 Suomi -kanava.

Toinen vaihtoehto on seurata F1-sarjaa suoratoistopalvelu Elisa Viihde Viaplaysta. Formula 1 -lähetykset kuuluvat Elisa Viihde Viaplay Total -pakettiin, joka maksaa 44,99 euroa kuukaudessa.

Kolmas vaihtoehto on tilata F1 TV suoraan F1-organisaation sivuilta.

Studiotiimi

NENT Group Finland julkisti studiotiiminsä 12. tammikuuta.

F1-sarjan selostajana jatkaa Niki Juusela, joka selosti formulat myös C Moren puolella kaudella 2021. F1-lähetysten studiojuontajanta on Iiro Harjula.

C Morelta NENT Groupille hyppäävät Juuselan lisäksi myös varikkotoimittaja Mervi Kallio sekä asiantuntijat Toni Vilander ja Ossi Oikarinen. Kallion on tarkoitus olla jokaisessa kisassa paikan päällä.

Lisäksi asiantuntijoina nähdään Heikki KovalainenMika SaloMika Häkkinen ja Emma Kimiläinen. NENT Groupin F1-toimittajia ovat Ilkka Soini sekä Katariina Kiviranta.

Kansainvälisinä asiantuntijoina ovat muun muassa Jos VerstappenDavid CoulthardTom Kristensen sekä Häkkinen. Lisäksi yhtiö teki yhteistyösopimuksen nykyisen F1-kuski Max Verstappenin kanssa ja hänestä tullaan näkemään uniikkia ohjelmasisältöä.

Studiotiimi kokonaisuudessaan

  • Selostaja: Niki Juusela
  • Studiojuontaja: Iiro Harjula
  • Asiantuntijat: Ossi Oikarinen, Toni Vilander, Mika Häkkinen, Mika Salo, Heikki Kovalainen, Emma Kimiläinen
  • Varikkotoimittaja: Mervi Kallio
  • F1-toimittajat: Ilkka Soini, Katariina Kiviranta
  • Kansainväliset asiantuntijat: Jos Verstappen, Mika Häkkinen, David Coulthard, Tom Kristensen

F1-ohjelmat ja lähetysajat

Seuraava GP: Abu Dhabin GP

Abu Dhabin GP -viikonlopun lähetysajat

Perjantai 24.11
Klo 11:25 Vapaat harjoitukset 1
Klo 14:55 Vapaat harjoitukset 2

Lauantai 25.11
Klo 12:25 Vapaat harjoitukset 3
Klo 15:00 F1-studio
Klo 15:55 Aika-ajot

Sunnuntai 26.11
Klo 14:00 F1-studio
Klo 14:55 Abu Dhabin GP

Lähde: Elisa Viihde Viaplay

FAQ – usein kysytyt kysymykset
Mikä on F1 Viaplayn hinta?
Mikä on F1 V Sportin hinta?
Kuka selostaa Formula 1 -kisat?
Jatkaako Mervi Kallio F1-toimittajana?
Kuka juontaa F1-studiolähetykset?