Aston Martinin F1-talli vastasi torstain isoimmasta uutispommista julkistaessaan jatkosopimuksen F1-mestari Fernando Alonson kanssa.

Ikinuoren Alonson, 42, jatkosopimus kantaa aina kauden 2026 loppuun saakka. Kaksinkertainen maailmanmestari oli yksi villin kuskiruletin kuumimmista nimistä hänen sopimuksensa ollessa katkolla tämän kauden jälkeen.

Espanjalaiskonkaria oltiin viemässä muun muassa Mercedekselle ja jopa Red Bullille, mutta Aston Martin on löytänyt yhteisen sävelen ”Oviedon ohjuksen” kanssa.

– Alonson kiinnittäminen pitkällä tähtäimellä on fantastinen uutinen. Olemme kehittäneet vahvan työsuhteen viimeisen 18 kuukauden aikana ja jaamme saman määrätietoisuuden saada projektimme menestymään, fiilistelee tallipäällikkö Mike Krack motorsportille.

42-vuotiaan konkarin pitkä sopimus herättää varmasti keskustelua siitä, kuinka järkevä veto tämä on Aston Martinilta. F1-sarjan lähtöruudukko tuntuu vuosi vuodelta nuorentuvan, mutta kuninkuusluokan ikänestori suorittaa ainakin vielä toistaiseksi edelleen huipputasolla.

– Fernandolla riittää menestysnälkää. Hän ajaa paremmin kuin koskaan ja on parhaimmassa kunnossa ikinä. Hän on sitoutunut muovaamaan Aston Martinista menestystarinan, kehui Krack.

LUE LISÄÄ