Suomalaiskuljettaja Valtteri Bottaksen edustaman Sauber-tallin alkukausi on ollut vaikea.

Sveitsiläistalli on ajoittanut väläytellyt keskikastin taistossa etenkin vahvaa kisavauhtiaan, mutta kaikki alkukauden kolme kilpailua ovat menneet pilalle varikkokäynneillä. Sauberin varikkopysähdykset ovat venähtäneet nimenomaan vasemman eturenkaan kiinnitysongelmien takia ja tiimi on Australian GP:n jälkeen kehitellyt kuumeisesti ratkaisua.

– Töitä on tehty yötä päivää varikko-ongelmien ratkaisemiseksi, kertoo tiimin edustaja Alessando Alunni Bravi Sauberin kisaennakossa.

Toivoa sopii, että ongelmiin löydetään ratkaisu, sillä kyseessä lienee kenties halvimpia osia koko formulasirkuksessa. Sauber tuo uusia päivitysosia ensi viikonvaihteen Japanin osakilpailuun, joiden odotetaan myös avittavan tallin pistemetsästystä.

– Kulisseissa tehdään kovaa työtä ongelmien ratkaisemiseksi ja tuloksia nähdään toivottavasti pian. Sen lisäksi tuomme uusia päivityksiä, joten odotan innolla radalle pääsyä ja isomman askeleen ottamista eteenpäin, veisteli puolestaan Bottas.

Seuraava osakilpailu ajetaan legendaarisella Japanin Suzukan radalla tulevana viikonloppuna ja F1-faneille on jälleen luvassa aikaisia herätyksiä. Koko viikonlopun aikataulun ja lähetysajat näet tästä.

LUE LISÄÄ