F1-sarjan paluu Kiinaan on saanut kaoottisen käänteen.

Valtteri Bottaksen keskeyttäessä moottorivian takia alkoi radalla varikkorumba. Turva-auton takana lähes jokainen kuski vaihtoi renkaat valmistautuessa pienimuotoiseen sprinttiin kilpailun toisella puoliskolla.

Turva-auton valmistautuessa tulemaan varikolle alkoi kaaos. F1-sarjan puhutuimpiin kuskeihin lukeutuva Lance Stroll arvioi jarrutuspisteen täysin väärin ja ajoi kovaa vauhtia RB-tallin Daniel Ricciardoa perään. Strollin etusiipi meni säpäleiksi ja Ricciardo itse sai suuria vahinkoja auton takaosaan sekä pohjalevyyn.

Stroll syytti tilanteesta Ricciardoa. Tuomaristo ei ollut samaa mieltä, vaan lätkäisi kanadalaiselle peräti 10 sekunnin aikasakon.

Osuma ei ollut turva-autojupakan ainoa. Vain muutama mutka turva-auton poistuttua pilasi Haasin Kevin Magnussen toisen RB-auton kilpailun. Tällä kertaa kohteena oli Yuki Tsunoda.

Magnussen haki ohitusta japanilaiskuskista liian aggressiivisesti, osuen Tsunodan takarenkaaseen. Tsunodan takarengas puhkesi, eikä hän saanut autoa varikolle asti. Myös Magnussenin eturengas puhkesi. Magnussen sai niin ikään 10 sekunnin aikarangaistuksen.

Turva-auto jouduttiin kutsumaan radalle välittömästi uudestaan.

LUE MYÖS: