F1-sarja on julkistanut tulevan kauden kisakalenterinsa.

Ensi kaudesta on määrä tulla sarjan historian pisin, pitäen sisällään peräti 24 kilpailua. Yksikään kisa ei putoa tältä vuodelta, mutta kaudesta 2020 asti poissa ollut Kiina palaa vihdoin usean fanin onneksi.

Erikoisuutena on myös kahden kilpailun siirtäminen lauantaille. Tällä kaudella nähdään jo yksi vastaava tapahtuma, kun Las Vegas palaa kisakalenteriin. Nyt myös kauden avauskilpailut, Bahrain ja Jedda siirtyvät lauantaille iltakisoiksi.

Kauden on määrä alkaa Sakhirin radalla jo helmikuun lopussa karkauspäivänä 29.2. ensimmäisillä harjoituksilla. Tämän jälkeen matka jatkuu Saudi-Arabiaan, jonka jälkeen Australiaan ja sitten poikkeuksellisesti Japaniin. Saarivaltion GP on kuulunut jo vuosia kauden loppupäähän, mutta Kiinan palatessa Japani siirtyy myös alkukauteen.

Kausi päättyy 8.12. Abu Dhabissa.

Formula 1

@F1
24 races in 2024 with big steps forward in regionalisation 🌏

Introducing next year’s Formula 1 calendar 🗓️

#F1