Suomalaiskuski Valtteri Bottaksen Japanin osakilpailu päättyi jälleen pettymykseen.

Nastolalaisen pistetili on vieläkin avaamatta kauden 2024 osalta. Bottas on suoriutunut tasaisesti, mutta Sauberin jatkuvat toilailut varikolla ovat riistäneet edes teoreettiset mahdollisuudet pisteistä. Sama kaava toistui sunnuntaina Suzukassa.

Bottas aloitti kilpailun loistavasti, taistellen pistesijoista aina kilpailun puoliväliin saakka. Toisella varikkopysähdyksellä Bottas menetti kuitenkin peräti kolme sijoitusta, vaikka hän saapui varikolle keskikastista ensimmäisenä. Syynä oli jo tavaksi muodostunut pitkittynyt renkaiden vaihto.

Bottas oli selkeästi pettynyt kilpailun jälkeen. Vähäsanainen suomalainen kallisti syytä tallin heikkoon suorittamiseen varikkoruudussa.

– Lähdöt, niin ensimmäinen kuin uusinta olivat hyvät, Bottas aloitti Viaplayn haastattelussa.

– Toisessa lähdössä jäin vähän Mercedeksen taakse. Russellilla (George) meni rengas lukkoon mikä söi vähän momenttumia, mutta muuten vauhti oli hyvää.

– Minun olisi pitänyt olla pisteillä, mutta toisella pysähdyksellä taas kesti liian kauan. Sen jälkeen olimmekin kaikkien takana taas. Loppukilpailu meni Magnussenin (Kevin) takana, enkä päässyt ohi mitenkään.

Bottas ajaa jatkostaan F1-sarjassa. Suomalaisella ei ole allekirjoitettuna sopimusta ensi kaudelle.

LUE MYÖS: