Kenian pitkä ja raastava MM-ralli on saatu päätökseen ja voittoa juhlii hallitseva maailmanmestari Kalle Rovanperä. Voitto on suomalaiselle uran 12:s.

Rovanperä otti kilpailun komentoonsa heti perjantai-aamusta alkaen, eikä hänen tarvinnut sen jälkeen paljoa taakse katsella. Safari-rallin lauantain ajopäivä meni suomalaismestarilta täysin varmistellessa ja samaa teemaa on noudatettu myös sunnuntaina uuden pisteytyksen tuomasta minikilpailusta huolimatta.

LAUANTAIN TULOSLISTAN NÄET TÄSTÄ

Rovanperä on tuonut laitteita varmasti ladulla ja vältellyt virheitä, sillä lauantain maksimipisteet lunastaakseen, oli sunnuntaina päästävä maaliin.

– Tämä kisa on niin rankka. Isot kiitokset tiimille. Kaikki tekivät ison työn saadakseen auton toimimaan hyvin. Ei mitään ongelmia koko viikonloppuna ja todella fiksua ajamista, summasi Rovanperä.

Suomalaismestari lähetti vielä synttäriterveiset kaverilleen haastattelun lopuksi. Sen lisäksi hänen seuraavaa ralliaan udeltiin, mutta tähän ei Rovanperällä ollut antaa vastausta.

Kenian MM-ralli oli hallitsevan mestarin näytöstä. Artikkeli jatkuu.
Kuva: Getty Images

Hyundain keikkakuski Esapekka Lapin Safari-rallista ei jäänyt muuta kuin negatiivisia tarinoita kerrottavaksi. Perjantain alkajaisiksi aivan kärkivauhdissa kaasutellut suomalainen koki kilpailun aikana jos jonkinlaista ongelmaa autonsa kanssa. Perjantaina ralli keskeytyi vaihdelaatikon hajottua ja lauantaina ei terveistenkään ajaminen tahtonut sujua autoon iskiessä koko ajan uutta ongelmaa. Auton ongelmien takia Pieksämäen mies teki tuttavuutta muun muassa seepran ja lintujen kanssa, jotka tekivät lisää tuhoa. Sama meno jatkui myös sunnuntaina, eikä turhautumiselta vältytty, sillä Lapin reissu Keniaan oli lopulta täysin turha.

– Vauhti oli ainakin alusta asti hyvää, joten siihen pitää olla tyytyväinen. Loppu ei sitten niinkään positiivista, summasi Lappi Safari-rallin annin.

LUE MYÖS: Esapekka Lapin keskeytyksen syy selvisi

Sunnuntain minikilpailun vei nimiinsä Hyundain Ott Tänak, joka sai täten hieman balsamia haavoihinsa. Tänakin vahva rallin alku vesittyi myös perjantaina, kun virolainen karautti autonsa oikean etutukivarren hajalle ja matka jäi kesken.

Powerin maksimipisteet meni MM-kärki Thierry Neuvillelle ennen tallikaveri Tänakia. Lappi oli kolmanneksi nopein, Rovanperä neljäs ja Elfyn Evans viides.

Neuvillen ja Evansin välinen piste-ero taulukon kärjessä on Safari-rallin jälkeen kuusi pistettä. Keikkakuski Rovanperä majailee viidentenä ja Lappi kahdeksantena.

MM-rallikausi jatkuu kolmen viikon kuluttua Kroatiassa, jossa on jälleen Rovanperän vuoro huilata, kun hänen työkalunsa ottaa käyttöönsä Toyotan toinen keikkakuski Sébastien Ogier. Myös Lappi katselee sivusta seuraavan kilpailun, kun hänen laitteillaan laskettelee Andreas Mikkelsen. Kenian MM-rallin kokonaiskilpailun sekä minikilpailun tulokset alla.

Kenian MM-rallin kokonaiskilpailun lopputulokset

 1. Kalle Rovanperä & Jonne Halttunen, Toyota
 2. Takamoto Katsuta, Toyota
 3. Adrien Fourmaux, M-Sport Ford
 4. Elfyn Evans, Toyota
 5. Thierry Neuville, Hyundai
 6. Gus Greensmith, Skoda (WRC2)
 7. Oliver Solberg, Skoda (WRC2)
 8. Ott Tänak, Hyundai
 9. Jourdan Serderidis, M-Sport Ford
 10. Kajetan Kajetanowich, Skoda (WRC2)
 11. Nicolas Ciamin, Hyundai (WRC2)
 12. Esapekka Lapppi & Janne Ferm, Hyundai

Kenian MM-rallin sunnuntain minikilpailun lopputulokset

 1. Ott Tänak, Hyundai
 2. Thierry Neuville, Hyundai
 3. Elfyn Evans, Toyota
 4. Adrien Fourmau, M-Sport Ford
 5. Takamoto Katsuta, Toyota
 6. Grégoire Munster, M-Sport Ford
 7. Esapekka Lappi & Janne Ferm, Hyundai

LUE LISÄÄ