Japanin GP:n aika-ajojen ensimmäinen osio on kaasuteltu ja nopeimman aikakierroksen latasi Red Bull -tähti Max Verstappen.

Samalla mestaritalli pääsi antamaan ensimmäisen kerran esimakua todellisesta vauhdistaan uuden päivityspaketin myötä. Kilpuri näyttää erittäin vahvalta ja melkoinen seppä saa olla, mikäli joku Verstappenin aikoo Suzukassa lyödä.

Hollantilainen oli lähes neljä kymmenystä nopeampi kuin toiseksi ehtinyt Aston Martinin Fernando Alonso. Verstappenin tallikaveri Sergio Perez oli kolmas, Charles Leclerc neljäs ja Oscar Piastri täytti viiden kärjen.

Sessio meni kaiken kaikkiaan puhtaasti, eikä ylimääräisiä tilanteita juurikaan nähty. Suomalaisittain nähtiin myös iso onnistuminen, kun Sauberin Valtteri Bottas latasi loistavan kierroksen ja paineli heittämällä jatkoon. Bottas oli koko joukon kahdeksanneksi nopein samalla, kun tallikaveri Zhou Guanyu jäi listan viimeiseksi.

Zhoun lisäksi putosivat jatkosta Logan Sargeant, Kevin Magnussen, Pierre Gasly sekä Lance Stroll.

Formula 1

@F1
FP1 CLASSIFICATION 📋

'El plan' out in full force today as Alonso splits the Red Bulls in the first part of qualifying 👏

#F1 #JapaneseGP

LUE LISÄÄ