Williamsin F1-talli on tukalassa tilanteessa Japanin GP -viikonlopun jälkeen.

Perinteikäs brittitalli on ollut Australian GP:stä asti otsikoissa heikon varaosatilanteensa takia. Williamsin tilanne eskaloitui jo nimenomaan Melbournessa, kun talli sai kilpailuun raavittua kasaan vain yhden auton Alex Albonin tuhottua toisen perjantain harjoituksissa. Williamsilla ei ollut vararunkoa vaurioituneen tilalle ja sitä saadaan edelleen odottaa toukokuun alun Miamin kisaan saakka.

Japanissa homman juoni olikin se, ettei isoja osumia saisi tulla, mutta toisin kävi. Logan Sargeant tuhosi autonsa perjantain avausharjoituksessa helpon näköisen ajovirheen johdosta. Tällä kertaa Williamsilla oli onni onnettomuudessa rungon säilyttyä ehjänä, mutta dollareita paloi jälleen korjaustöihin.

Lisää lunta tupaan oli luvassa sunnuntain osakilpailussa, kun Albonin kilpuria kaivettiin jälleen rengasvallista. Starttikolari Daniel Ricciardon kanssa tuli jälleen kalliiksi ja Williams tiedottikin jo lähettävänsä auton rungon tehtaalle tarkempaan syyniin, joten vahinkojen laajuudesta ei ole vielä tietoa.

Jatkuvat kolarit käyvät kuitenkin jo takuulla pienemmällä budjetilla operoivalle brittitallille kalliiksi ja vaikuttaa auton kehitystyöhön. Tämän noteerasi myös Viaplayn F1-asiantuntija Ossi Oikarinen.

– Tämä tulee vaikuttamaan Williamsiin sillä tavalla, että auton kehitystyö on nyt jäissä. Uusia osia on aika vaikeaa tehdä ja nyt joudutaan keskittymään siihen, että saadaan tuotettua tukivarsia ja kaikkea muuta mitä tuossa ollaan rikottu, linjaa Oikarinen.

– Molemmat etu- ja takasiivet uusiksi, eli Kiinassa joudutaan todennäköisesti menemään vanhoihin siipiin, kun ei ole enää aikaa tehdä uutta tavaraa. Kolmas runko oli tulossa ja sitäkin voidaan joutua työntämään komposiittiosastolla sivuun.

– Uuniin joudutaan laittaa taas ihan uusia osia menemään, että kyllähän tämä kaikki vaikeuttaa ja kaikki kehitysosat mitä oli tulossa voidaan unohtaa, koska joudutaan tekemään taas iso nippu perustavaraa, purkitti Oikarinen Williamsin ahdingon.

Japanin GP:n loppuhetkillä oli vielä lähellä, ettei molemmat autot olleet jälleen romuna, kun Sargeant lipsautti autonsa hiekalle, mutta sai viime hetkillä auton pysähtymään ennen valleja. Lopulta amerikkalaiskuski sai peruuteltua autonsa soralta pois ja nilkutettua autonsa koko joukon viimeisenä maaliin.

LUE LISÄÄ