Red Bullin kuljettajien kehitysvastaava Helmut Marko paljastaa tallin neuvottelevan Ferrari-tähti Carlos Sainzin kanssa mahdollisesta ajopaikasta.

Sainz jättää Maranellon punaiset kauden päätteeksi, kun seitsenkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton siirtyy italialaistalliin. Sainz on toistaiseksi vailla ajopaikkaa ensi kaudelle, mutta kosiskelijoita tuntuu riittävän.

Sainz on Sky Germanyn mukaan neuvotellut Audin kanssa, mutta puheet ovat ajautuneet karille viime viikkoina. Nyt Red Bullilla vaikuttava Marko paljastaa Red Bullin neuvottelevan espanjalaisen GP-voittajan kanssa.

– Neuvottelemme hänen kanssaan para-aikaa. Hän ajaa parasta kauttaan F1-sarjassa, Marko kommentoi hollantilaismedialle.

– Hän on saanut hyvin houkuttelevan tarjouksen Audilta, emmekä tiedä voimmeko vastata siihen. Me kuitenkin tiedämme hänet organisaatiossamme hyvin. Hän aloitti uransa meillä Toro Rossolla.

– Hän ajoi jo silloin Maxin (Verstappen) tallikaverina. Silloin valitsimme Maxin Red Bullille, emme häntä. Sainz ei pitänyt siitä.

Red Bullin kakkoskuljettaja Sergio Perez on suurennuslasin alla tallin toimesta. Meksikolainen ei ole onnistunut nousemaan hollantilaisen tallikaverinsa tasolle ajosuorituksissa. Jatkosopimus tallin kanssa on kaikkea muuta kuin varma.

Sainz on ainoa kuljettaja, joka on onnistunut voittamaan osakilpailuja Red Bull -kaksikon rinnalla edellisen 28 kilpailun aikana. Viime vuonna Sainz voitti ainoana ei Red Bull -kuskina osakilpailun Singaporessa. Tällä kaudella espanjalainen nousi korkeimmalle korokkeelle Australiassa.

LUE MYÖS: