F1-kauden neljäs osakilpailu on ajettu Japanin Suzukassa ja voittoa juhlii tuttu mies, kun ruutulipun ylitti ensimmäisenä Red Bullin Max Verstappen.

Voitto on kolminkertaiselle maailmanmestarille hänen F1-uransa 57:s. Verstappen starttasi paalulta, eikä hänen kärkipaikkaansa pystynyt kukaan uhkaamaan missään vaiheessa. Energiajuomatallin päivää täydensi Sergio Perez toisella sijallaan ja palkintopallin viimeisen paikan vei Carlos Sainz.

Kilpailun startissa rytisi heti, kun Alex Albon ja Daniel Ricciardo ottivat yhteen avausmutkien jälkeen. Lopputuloksena oli raju rysäys valleihin molempien toimesta ja kilpailu keskeytettiin siivoustöiden ajaksi punaisilla lipuilla.

Uusintastarttiin lähdettiin jälleen paikoiltaan lähtöruudusta ja tällä kertaa startti oli puhdas. Kuumimmassa kärjessä ei klassikkokisan aineksia keitelty, mutta kolmannesta sijasta väännettiin strategista peliä kilpailun loppupuolelle saakka. Pidemmän korren vei Ferrari-kuski Sainz.

Suomalaisittain kilpailussa riitti alkupuolella jännättävää, kun Sauberin Valtteri Bottas oli hyvässä vauhdissa. Bottas suoritti tukun ohituksia ja kohenteli asemiaan jo viimeiseen pistesijaan kiinni. Ongelmaksi muodostui kuitenkin jälleen kerran Sauberin hitaat varikkopysähdykset. Toisella varikkokäynnillä suuri osa keskikastista tuli samalla kierroksella varikolle ja suomalainen menetti tässä kohtaa kolme sijaa. Lopulta pistehaaveet katosivat totaalisesti Haas-tallin Kevin Magnussenin takasiiven tuijotteluun. Maalissa Bottas oli 14:s.

Seuraava osakilpailu ajetaan Kiinassa kahden viikon kuluttua, jolloin ohjelmassa on myös sprinttikilpailu. Japanin GP:n lopputulokset alla.

Japanin GP:n lopputulokset

 1. Max Verstappen, Red Bull
 2. Sergio Perez, Red Bull
 3. Carlos Sainz, Ferrari
 4. Charles Leclerc, Ferrari
 5. Lando Norris, McLaren
 6. Fernando Alonso, Aston Martin
 7. George Russell, Mercedes
 8. Oscar Piastri, McLaren
 9. Lewis Hamilton, Mercedes
 10. Yuki Tsunoda, RB
 11. Nico Hülkenberg, Haas
 12. Lance Stroll, Aston Martin
 13. Kevin Magnussen, Haas
 14. Valtteri Bottas, Sauber
 15. Esteban Ocon, Alpine
 16. Pierre Gasly, Alpine
 17. Logan Sargeant, Williams

Keskeyttäneet: Zhou Guanyu, Daniel Ricciardo, Alex Albon

LUE MYÖS