Entinen F1-kuljettaja sekä nykyisin näkökulmiaan asiantuntijan tehtävissä tarjoileva Robert Doornbos on laukonut kovia kommentteja kuskirulettiin liittyen.

Red Bull -tähti Max Verstappenin siirtohuhuilla ollaan leikitelty mediassa Christian Hornerin ahdistelukohun synnyttämän sopan ansiosta. Tämän jälkeen spekulaatioita on riittänyt energiajuomatallin sisäisestä valtataistelusta aina neuvonantaja Helmut Markon potkuhuhuihin saakka, jonka myötä myös Verstappenin tulevaisuus Red Bullilla on kyseenalaistettu.

Verstappenin on spekuloitu mahdollisesti siirtyvän Mercedekselle paikkaamaan Lewis Hamiltonin jättämää aukkoa, joka vaikuttaa hullulta Red Bullin ja Mercedeksen nykytasoa verraten. Kuskispekulaatiot käyvät kuumina, kun seitsenkertaisen mestarin tilalle ollaan viety myös jo uransa lopettanutta Sebastian Vetteliä.

LUE MYÖS: Sebastian Vettel harkitsee tosissaan F1-paluuta? – ”Asioita, joita kaipaan”

Hollantilaisella urheilukanava Ziggo Sportilla nykyisin asiantuntijana toimiva Doornbos uskoo Verstappenin Mercedes-kytköksen olevan totisinta totta.

– Voitte tuskin kuvitella sitä, mutta kulisseissa tapahtuu jotain. Tämä tulee olemaan mielenkiintoinen kuukausi ja tulemme saamaan runsaasti uutisia huhtikuussa, kertoo Doornbos.

– Olen kuullut luotettavasta lähteestä, että Max käy jo keskusteluita Mercedeksen kanssa, täräytti hollantilainen.

Verstappenin sopimus Red Bullin kanssa kantaa kauden 2028 loppuun saakka, mutta hiljattain uutisoitiin sopimuspykälästä, joka voisi vapauttaa kolminkertaisen mestarin muualle halutessaan.

Kuluvaa F1-kautta on ajettu kolmen osakilpailun verran ja Verstappen johtaa MM-sarjaa 13 pisteen erolla ennen tallikaveri Sergio Pereziä. Tallien puolella Red Bullilla on 21 pisteen karkumatka Ferrariin nähden.

Edit: Korjattu Max Verstappenin nykyisen sopimuksen kesto.

LUE LISÄÄ