Formula 1 -sarjan nelinkertainen maailmanmestari Sebastian Vettel pohtii mahdollista paluutaan F1-sarjaan.

Vettel päätti pitkän ja menestyksekkään uransa kauden 2022 päätteeksi vietettyään kuninkuusluokassa yhteensä 16 kautta. Viime aikoina mediassa ollaan pyöritelty huhuja vanhan mestarin paluusta, eikä Vettelin omien sanomisten perusteella nämä ole aivan tuulesta temmattuja asioita.

Vettel jakoi ajatuksiaan avoimesti Sky Sportsin haastattelussa ja vastaili kysymyksiin esimerkiksi siitä, onko hän työntämässä panoksensa villiin kuljettajarulettiin.

– Mahdollisesti olen, koska minulla ei ole ajopaikkaa, mutta kysymyshän on siitä, että etsinkö sellaista? Mielestäni se riippuu paketista, vihjaa Vettel.

– Lopetin F1-sarjassa, enkä ajatellut tulevani takaisin, mutta samalla sanoin, ettei sitä koskaan tiedä ja se pitää edelleen.

– Toki lajissa on asioita, joita kaipaan, joka on pääasiassa kilpaileminen. Asiat taas, joita en kaipaa eivät ole muuttuneet, jatkaa saksalainen.

Vettel paljasti samalla käyneensä jo keskusteluja muun muassa Mercedeksen tallipomo Toto Wolffin kanssa.

– Olen jutellut hänen kanssaan, mutta ei niinkään ajopaikasta, vaikka puhuimme kokonaisuudestakin myös lyhyesti, jatkaa Vettel vihjailevaan sävyyn.

– Tilanne vaatii vielä muutamia puheluita ja keskusteluita, jotta saan selvyyttä asioihin, mutta kyseessä on varmasti yksi koko ruudukon parhaista paikoista.

– Suorituskykyyn peilaten Mercedeksellä on hyvä rekordi, vaikka he ovatkin olleet hieman vaikeuksissa viime vuodet. Silti he ovat olleet toisia tai kolmansia vaikeuksistaan huolimatta, joten eivät he ihan hukassa ole, tuumasi Vettel.

Kuninkuusluokan keski-ikä tuntuu vuosi vuodelta pienenevän, mutta silti Vettel olisi palatessaan vasta lähtöruudukon kolmanneksi vanhin kuljettaja Lewis Hamiltonin ja Fernando Alonson jälkeen. Kyseessä on kuitenkin kaksi käypää esimerkkiä siitä, että ikä ei välttämättä ole rasite autourheilun huipulla. Samalla saksalaismestarilta udeltiin, että mitä hän eniten kaipaa sekä kuinka tosissaan hän on paluunsa suhteen.

– Jännitystä, vauhtia ja kilpailemista kaikkein eniten, kertoo Vettel.

– Koskaan ei tiedä mihin elämä kuljettaa, joten ehkä se vie minut takaisin ratin taakse tai ehkä ei, veisteli 36-vuotias saksalainen.

Vettel voitti kaikki neljä maailmanmestaruuttaan Red Bullin puikoissa peräkkäisinä vuosina 2010-2013. Mestaruuksien lisäksi tililtä löytyy 53 osakilpailuvoittoa, 57 paalupaikkaa ja palkintokorokkeella hän on pyörähtänyt kaiken kaikkiaan 122 kertaa.

LUE LISÄÄ