Red Bullin legendaarinen suunnittelunero Adrian Newey on saanut tarpeekseen nykyisestä työpaikastaan, uutisoi saksalaislehti Auto Motor und Sport.

Lehden mukaan Newey on tehnyt päätöksen jättää Red Bullin, vaikka teki vasta viime vuonna jatkosopimuksen energiajuomatallin kanssa. Taustalla on jättiyhtiön sisäiset valtataistelut, sekä tallipäällikkö Christian Hornerin ahdistelujupakka, josta 65-vuotias suunnittelijaguru on saanut tarpeekseen.

Uutinen on raju takaisku Red Bullille, joka on Neweyn johdolla hallinnut F1-sarjaa viime vuodet. Brittisuunnittelijan seuraava peliliike on vielä auki, mutta ainakin Aston Martin sekä Ferrari lienevät vahvimmat vaihtoehdot tällä hetkellä. Newey on aiemmin ilmaissut mielenkiintonsa työskennellä seitsenkertaisen maailmanmestarin Lewis Hamiltonin kanssa, joka loikkaa ensi kaudeksi Mercedekseltä Ferrarille.

LUE LISÄÄ