Japanin aika-ajojen toinen sessio saatiin päätökseen legendaarisella Suzukan radalla. Session nopeimman ajan kellotti odotetusti Max Verstappen. Hollantilainen sai kuitenkin kovaa painetta tallikaveri Sergio Pereziltä. Meksikolainen jäi kolminkertaisesta mestarista vain sadasosan. Kärkikolmikon täydensi Lewis Hamilton.

Valtteri Bottaksen aika-ajo päättyi toiseen osioon. Suomalainen ajoi Australian aika-ajon tapaan sijalle 13. Suomalainen on väläytellyt hyvää vauhtia läpi viikonlopun, mutta Q3-esiintyminen jäi vielä odottamaan itseään.

Yuki Tsunoda nappasi session viimeisen jatkopaikan kotiyleisön riemuksi. Japanilainen pudotti tallikaverinsa Daniel Ricciardon viime hetkillä. Kaksikon välillä on ollut kitkaa koko kauden, eikä kokenut aussi ottanut tappiota kevyesti.

– Hienoa työtä, sinun pitäisi olla tuohon tyytyväinen. Olemme hyvissä asetelmissa huomiseen, kisainsinööri kommentoi Ricciardolle.

– Selvä. En todellakaan ole tyytyväinen, mutta hyvä tulos tallin kannalta, Ricciardo tivasi.

Sessiosta karsiutuivat myös Nico Hülkenberg, Alex Albon sekä Esteban Ocon.

LUE MYÖS: