Japanin GP:n toiset vapaat harjoitukset on viety läpi ja sessiota hankaloitti rata-alueella vallinneet olosuhteet.

Ennen harjoitusten alkua Williams-talli tiedotti, että Logan Sargeantin auto tullaan saamaan kuntoon, mutta hänen kilpurin osalta joudutaan palaamaan vanhemman päivityspaketin konseptiin. Sargeant rikkoi autonsa avausharjoituksen ulosajossaan.

Autoja radalle saatiin odotella, sillä ennen session alkua rata-alueen yli mennyt sadealue oli kastellut radan. Sääennuste on epävakaa pitkin viikonloppua, mutta olosuhteet olivat kuitenkin session alussa liian kuivat märän kelin pyörälle ja liian kosteat sliksille. Noin vartin odottelun jälkeen Lewis Hamilton avasi pelin ja lähti kuivan kelin pyörällä kiertämään Suzukan rataa, mutta sekin hupi kesti kaksi kierrosta.

Olosuhteiden uhriksi joutui tässä kohtaa ensimmäisessä harjoituksessa autoaan Ayumu Iwasalle lainannut Daniel Ricciardo. Arvokasta testi- ja säätöaikaa meni epävakaiden olosuhteiden takia hukkaan.

Hamiltonin ja Ricciardon lisäksi radalla ei hetkeen liikennettä nähtykään vesisateen alkaessa uudemman kerran. Noin puolen tunnin kohdalla Oscar Piastri uskaltautui ladulle välikelin renkaat alla ja hänen vanavedessään muutama muu kävi vain pyörähtämässä kierroksen tai pari.

Rata oli loppua kohden jälleen kuivumaan päin ja useat kuskit uskaltautuivat mennä kokeilemaan aikakierroksen tynkää pehmeimmällä kuivan kelin seoksella. Kierrosajoihin ei kuitenkaan kannata tarkempaa huomiota kiinnittää, mutta tuloslistan kärkinimenä sai tällä kertaa komeilla McLarenin Oscar Piastri.

Suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas kiersi Sauberillaan Suzukan radan hulppeat kolme kertaa. Japanin GP -viikonloppu jatkuu aikaisin lauantai-aamuna, kun ohjelmassa on kolmas tunnin mittainen harjoitussessio kello 05:30 Suomen aikaa. Aika-ajot käynnistyy kello 09:00.

LUE LISÄÄ