Japanin GP:n ensimmäiset vapaat harjoitukset ajettiin aikaisin perjantai-aamuna Suomen aikaa legendaarisella Suzukan radalla. Session nopeimman ajan kellotti maailmanmestari Max Verstappen.

Kuljettajien agendana oli selkeästi kerätä mahdollisimman paljon kierroksia keskikovalla ja kovimmalla rengasseoksella. Viimeisen vartin aikana kuskit kävivät kuitenkin vielä kokeilemassa parit nopeammat vedot pehmeimmällä kumilla.

Sessio oli verkkainen ja suurempaa ohjelmaa ei juurikaan nähty, mutta sirkushuveista vastasi Williams-tallin Logan Sargeant. Amerikkalaiskuski teki täysin alokasmaisen ajovirheen ja lipsautti autonsa oikean puolen pyörät nurmikon puolelle, jonka jälkeen hänestä tuli matkustaja. Kyseessä oli juuri se mitä brittitallissa ei tilattu, sillä heillä ei ole vararunkoa tarjolla ennen Miamin osakilpailua. Vielä ei ole tiedossa vahinkojen määrää ja se, pystytäänkö autoa korjaamaan ajokuntoon. Video ulosajosta alla.

Jos upotus ei näy laitteellasi, näet sen tästä.

Fórmula Directa

@FormulaDirecta
💥 Así ha sido el ACCIDENTE de Logan Sargeant con el chasis antiguo de Alex Albon.

#F1 #JapaneseGP 🇯🇵

Avausharjoituksessa nähtiin myös tuoretta kasvoa radalla, kun Racing Bulls ajatti japanilaiskuljettaja Ayumu Iwasaa. Kyseessä oli yksi pakollisista nuoren kuljettajan ajokerroista tällä kaudella. F2-sarjassa kaasutteleva 22-vuotias selvisi annetusta tehtävästään mallikkaasti ja toisessa treenissä auton puikoissa nähdään jälleen Daniel Ricciardo.

Suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas harjoittelut Suzukassa riitti listalla sijalle 14. Bottas kiersi radan 17 kertaa ja jäi nopeimmalla kierroksellaan kärkiajasta noin kaksi sekuntia.

Perjantaina ajetaan vielä toinen tunnin mittainen harjoitussessio, joka käynnistyy kello 09:00 Suomen aikaa. Avausharjoituksen tulokset alla.

Japanin GP:n 1. vapaat harjoitukset

  1. Max Verstappen, Red Bull
  2. Sergio Perez, Red Bull +0,181
  3. Carlos Sainz, Ferrari +0,213
  4. George Russell, Mercedes +0,474
  5. Lewis Hamilton, Mercedes +0,487
  6. Charles Leclerc, Ferrari +0,502
  7. Fernando Alonso, Aston Martin +0,543
  8. Oscar Piastri, McLaren +1,109
  9. Yuki Tsunoda, RB +1,174
  10. Lando Norris, McLaren +1,184
  11. Esteban Ocon, Alpine
  12. Alex Albon, Williams
  13. Nico Hülkenberg, Haas
  14. Valtteri Bottas, Sauber
  15. Lance Stroll
  16. Ayumu Iwasa, RB
  17. PIerre Gasly, Alpine
  18. Zhou Guanyu, Sauber
  19. Kevin Magnussen, Haas
  20. Logan Sargeant, Williams

LUE LISÄÄ