Näkökulma: Näin F1-media tekee kärpäsestä härkäsen – uusin Vettel-uutinen väännetään ihmeelliseen valoon

© Kuva: Getty Images

Ferrari ole ole tehnyt minkäänlaisia muutoksia aiempiin puheisiinsa koskien tallin kuljettajapolitiikkaa, vaikka maailman media yrittääkin toista väittää, huomauttaa SuomiF1-sivuston Juuso Taipale.

Sebastian Vettel on edelleen tallinsa ykköstykki tämän kauden maailmanmestaruustaistossa. Tätä asiaa tukee tallipomo Mattia Binotton lausunto, jonka jälkiosa on lähtenyt elämään omaa elämäänsä.

On syytä rauhoitella villeimpiä spekulaatioita ja analysoida tilanne ajan tasalle.

Ajattelumalli Ferrarin päätöksessä on täysin järkeenkäypä ja hyväksyttävä, mutta silti sitä esitellään nyt maailmalla kuin jonain uutena tietona.

Binotto kommentoi vaakakupin kallistuvan tiukoissa tilanteissa edelleen Vettelin eduksi, sillä hän on tallin kuskikaksikosta kokeneempi ja tiukoissa taistoissa meritoituneempi. Toisin sanoen se tarkoitaa alkukaudesta säväyttäneen Charles Leclercin alistamista tallin kakkoskuljettajaksi.

Binotto lisäsi kuitenkin tallin tarkastelevan tilannetta kauden edetessä. Mikäli Leclerc onkin vahvemmin MM-taistossa mukana kauden ratkaisuhetkillä, asettuu talli hänen puolelleen.

Täysin loogista ja linjassa jo Binotton ennen kauden alkua antaman lausunnon kanssa (uutinen), joten miten tämä on kääntynyt useissa eri medioissa puheeksi Vettelin kokemasta epäluottamuksesta?

Näkökulma: Kaikkien rakastamasta veijarista sylkykupiksi – mikä tuhosi Sebastian Vettelin maineen (suomalais)fanien silmissä?

Kyseessä on klassinen esimerkki  F1-uutisoinnista, joka elää omaa elämäänsä. Binotton tuorein kommentti on sisällöltään täysin sama kuin helmikuussa annettu. Ajattelumalli Ferrarin päätöksessä on täysin järkeenkäypä ja hyväksyttävä, mutta silti sitä esitellään nyt maailmalla kuin jonain uutena tietona.

Tähän vaikuttaa Ferrari-kuskien yleisön silmisä tapahtunut muutos. Bahrainin GP:n loistosuorituksellaan Leclerc on ainakin tällä hetkellä Vetteliä kovemmassa vireessä, ja yleinen mielipide onkin nuoren monacolaisen puolella.

Ferrarilla ei haluta toimia kuitenkaan tuuliviirin tavoin. Vaikka Leclercillä on nyt momentum, uskoo talli edelleen Vetteliin. Kommentilla saksalaiskuljettajalle halutaan viestittää luottamuksen olevan kunnossa. Nyt Vettelin täytyy vain tehdä tulosta.

F1 elää huhuista ja kommenttien pyörittelystä. Mestaritason sanasepot antavat mediaan ristiriitaisia lausuntoja, jotta myöhemmin asiaan palattaessa he voivat osoittaneensa olleensa oikeassa. Väärä mielipide vaietaan kadoksiin.

Näin SuomiF1-sivusto analysoi Ferraria kausiennakossa

Kuva: Getty Images

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.