Ferrarin uusi tallipäällikkö Mattia Binotto vahvistaa italialaistallin olevan halukas asettumaan Sebastian Vettelin MM-haaveiden tueksi jo aikaisessa vaiheessa kautta. Uutinen on kova kolaus Ferrarin uudelle kuljettajalle Charles Leclercille.

Ferrarin kuskipolitiikkana on ollut jo vuosia vahva asettuminen toisen taakse. Suomalaiset saivat kokea tämän katkerasti viime vuosina, kun talli tuntui tukevan Vetteliä Kimi Räikkösen kustannuksella.

Ferrari uudisti ulkoasuaan – väritystä muutettu mustaksi

Vaikka talli on tehnyt kaikkensa auttaakseen Vetteliä, Fernando Alonsoa ja jopa Felipe Massaa, on Räikkönen edelleen tallin viimeisin kuljettajien maailmanmestari. Suomalainen ajoi maailmanmestariksi kaudella 2007.

Binotto vahvisti tallin uuden auton julkaistustilaisuudessa kuskien olevan lähtökohtaisesti hieman eriarvoisessa asemassa.

Vettelin kaikki mekaanikot siirretty Leclercille? – Ferrarin uusi tallipäällikkö ryhtynyt koviin toimiin

– Mielestäni on normaalia asettua hieman enemmän Sebin tueksi. Hän on mestaruuksia voittanut kuljettaja joka tuntee tallin toimintatavan. Charlesin täytyy vielä opiskella tallin toimintatapoja, Binotto totesi.

Mitään ei kuitenkaan haluta hakata kiveen peruuttamattomasti.

– Meidän absoluuttinen tavoitteemme on saavuttaa voitto Ferrarille. Teemme päätöksiä sen mukaan.

Kimi Räikkönen vakuuttunut seuraajastaan – nostaa kuitenkin esille Ferrarin erikoisominaisuuden