Kimi Räikkösen Ferrarilla korvannut Charles Leclerc tulee saavuttamaan vielä suuria, suomalaiskuski uskoo. Ferrarin edellisin maailmanmestari nostaa kuitenkin esille italialaistallin mahtiaseman lajin sisällä.

Ferrari on kiistatta formula ykkösten mahtavin talli. Moni pitää Maranellossa majaansa pitävää tiimiä jopa itse sarjaa suurempana. Merkin tarunhohtoinen maine asettaa tallin kuljettajat aina erityistarkkailun kohteeksi.

Entiseltä Ferrari-kuskilta rajuja väitteitä Maurizio Arrivabenestä – ”Etäinen eikä myötätuntoinen”

Räikkönen sai omina Ferrari-vuosinaan paikoin rajuakin kritiikkiä, mutta hän nautti myös suurta arvostusta fanien ja median keskuudessa. Ferrarilla maailmanmestaruuteen yltäneenä kuljettajana hän on ikuisesti yksi tallin suurimmista sankareista.

Leclercistä povataan seuraavaa tallin supertähteä. Monacolainen nousee Ferrarin kisakuskiksi vasta toisella F1-kaudellaan.

F1-manageri listasi Kimi Räikkösen Ferrari-seuraajan sudenkuopat – ”Sitä virhettä hän ei voi tehdä”

21-vuotiaalle Leclercille pesti on samaan aikaan sekä siunaus että kirous. Räikkönen ei epäile hetkeäkään nuoremman kollegansa lahjakkuutta, mutta hän haluaa silti esittää varoituksen sanansa.

– Hän tuntee tiimin, sillä hän on ollut osa sitä jo vuosia. Ei hän ole liittynyt täysin uuteen talliin, Räikkönen muistuttaa Autosportille.

– Ferrari on erikoinen paikka. Talli voi tarjota välillä aikamoista draamaa ja asioita voidaan tehdä Ferrarin tavalla, joten hänen on syytä oppia ja sisäistää se asia. Hänen ei kannata sekaantua liikaa tallin sisäisiin monimutkaisuuksiin, Räikkönen toteaa.

Leclercin tallikaverina Ferrarilla kisaa Sebastian Vettel. Talli julkaisee uuden autonsa huomenna perjantaina.

”Räikkösen korvaaminen nuorella lahjakkaalla Leclercillä voi pelastaa tai tuhota Vettelin”