Entiseltä Ferrari-kuskilta rajuja väitteitä Maurizio Arrivabenestä – ”Etäinen eikä myötätuntoinen”

© Kuva: Getty Images

Ferrarin entinen testikuljettaja Luciano Burti kritisoi ankarasti vasta potkut saaneen tallipäällikön Maurizio Arrivabenen johtamistapaa.

Saapuessaan Maranelloon tallipäälliköksi nelisen vuotta sitten Arrivabene oli kuin tuulahdus raikasta ilmaa – uudella johtomiehellä oli paljon tuoreita ideoita ja suuria suunnitelmia.

Arrivabene voitti heti fanit puolelleen tavattuaan heitä heti ensimmäisissä talvitesteissään Barcelonassa. Suomessa miehestä pidettiin Kimi Räikkösen kunniakkaan kohtelunsa vuoksi.

Vaikka monet kokivatkin italialaisen hoitaneen tehtäviään kunniakkaasti, sai mies lähteä Ferrarilta viime kauden päätteeksi. Mestaruustaiston häviäminen Mercedekselle jälleen kerran oli Fiat-Chryslerin johdolle liikaa.

Arrivabenen valtakausi ei jättänyt kaikille pelkkää hymyä huulille. Aiemmin Ferrarilla testikuskina työskennellyt Burti piti esimiehensä johtotyyliä aina ala-arvoisena.

– Tunnen Arrivabeneä hieman, hän oli vielä Philip Morrisilla aikanani. Hän ei ollut hyvä johtaja. Hän ei ollut mukava minulle, hänen seurastaan ei pidetty. Hän vaikutti aina hyvin etäiseltä, eikä hän ollut myötätuntoinen. En koskaan ymmärtänyt miksi, Burti latasi Autosportin podcastissa.

Italian autourheilujohtaja Räikkösen ex-pomon potkuista: ”Ferrarin viesti on selvä”

– Ollakseen hyvä johtaja on oltava lähellä tallia. Esimerkiksi Jean Todt ja Michael Schumacher tekivät mielestäni niin, brasilialaispilotti sanoi.

Lähde: Autosport