”Räikkösen korvaaminen nuorella lahjakkaalla Leclercillä voi pelastaa tai tuhota Vettelin”

© Kuva: Getty Images

Ferrarin uudistunut kuljettajakokoonpano pakottaa Sebastian Vettelin nostamaan tasoaan, uskoo saksalaisen entinen pomo Christian Horner. Charles Leclercin luoma haaste voi joko pelastaa tai tuhota Vettelin Ferrari-tulevaisuuden.

2015-2018 Vettelin tallikaverina ajanut Kimi Räikkönen pystyi vain harvoin lyömään tallikaverinsa ja hyvän ystävänsä. Vaikka Vettel olikin Mercedes-tallin kovin uhkaaja MM-taistossa, lepsui saksalainen ajoittain. Varsinkin viime kauden loppupuoliskolla hän teki useita ajovirheitä, jotka söivät miehen mainetta.

Red Bullilla Vettel juhlio neljää peräkkäistä kuljettajien maailmanmestaruutta 2010-2013. Menestysjoukkoja johtanut Horner tietää Vettelin omaavan huippukuljettajan kyvyt, mutta hänen täytyy ravistaa itseään pois mukavuusalueeltaan. Tässä apuna toimii Leclerc, jota pidetään tulevaisuuden maailmanmestarina.

– Vettel pääsi Kimin suhteen suhteellisen helpolla. Charlesin suhteen hänen täytyy työskennellä kovempaa. Se voi itse asiassa olla hyvä asia hänelle, Horner toteaa Autosportille.

Horner ottaa ilolla vastaan uuden sukupolven esiinmarssin lajissa. Leclercin lisäksi esimerkiksi Max Verstappen ja Esteban Ocon edustavat nuorta lahjakasta kuljettajajoukkoa.

– Sebastian on 31-vuotias, ja uusi sukupolvi on nyt saapunut lyömään painetta kokeneemmilleen. Lajin kannalta se on upea asia.