McLarenin tallipäällikkö Eric Boullier pani juuri päättyneissä Barcelonan talvitesteissä merkille Ferrarin erinomaisen vauhdin.

Vuosikymmeniä F1-sarjan vallankahvasta taistelleet tallit olivat tuloksellisesti ääripäissä, sillä Ferrarin upean vireen vastapainoksi McLaren tuskaili ongelmien kanssa koko nelipäiväisen session ajan. Huolta aiheutti erityisesti moottorinvalmistaja Hondan epäluotettavuus, jonka seurauksena kierrosmäärät jäivät kauksi toivotusta.

Boullier tarkkaili luonnollisesti oman tallinsa toimintaa, mutta hän ehti myös pistää merkille muiden tallien vauhdin.

– Jotkut menevät lujempaa kuin me, valitettavasti. Mutta Ferrarin vauhti on ollut erinomaista. Kukaan ei odottanut heidän olevan Mercedeksen lähin haastaja, vaan sen roolin odotettiin lankeutuvan Red Bullille, Boullier totesi motorsport.comille.

Kimi Räikkönen oli kahtena testipäivänä nopein mies, minkä lisäksi myös tallikaveri Sebastian Vettel esitti erinomaista vauhtia. Mercedes oli kierrosajoissa mitattuna hivenen nopeampi, mutta Boullier muistuttaa vanhasta totuudesta.

– Kukaan ei koskaan tiedä, millaisilla ohjelmilla tallit rataa kiertävät. Bensakuormat ja muut säädöt ovat täysi mysteeri.