F1-veteraani Nico Hülkenberg on solminut monivuotisen sopimuksen Kick Sauberin kanssa. Saksalaiskuljettaja liittyy talliin kaudella 2025.

Hülkenbergin sopimus kattaa myös tallin siirtymisen Audin tehdastalliksi kaudella 2026. Legendaarinen autovalmistaja halusi riveihinsä saksalaisen kuljettajan.

Kokenut Hülkenberg on ajanut urallaan 208 F1-osakilpailua. Voittoja tai palkintosijoja saksalaisen tilille ei ole kirjattu, mutta paalupaikkoja 36-vuotiaalla on yksi. Hänen paras sijoituksensa osakilpailussa on neljäs. Hülkenberg menetti ajopaikkansa F1-sarjassa kauden 2019 päätteeksi. Kokopäiväisen paluun saksalainen teki viime kaudella tehdessään sopimuksen Haasin kanssa.

Uutinen on huolestuttava suomalaiskuljettaja Valtteri Bottaksen osalta. 34-vuotias ajaa kolmatta vuotta sveitsiläistallissa, mutta hänen sopimuksensa on katkolla. Bottas on ilmaissut halunsa jatkaa tallissa, mutta sopimusneuvotteluita ei ole raportoitu.

Ainakin yksi Sauberin pitkäaikaisesta kuljettajakatraasta joutuu siirtymään syrjään. Sky Germanyn raporttien mukaan Audi haluaisi korvata niin Bottaksen kuin myös kiinalaiskuski Zhou Guanyun kauden päätteeksi. Tuoreiden tietojen mukaan Ferrarin jättävä Carlos Sainz on saanut rahakkaan sopimuksen Audilta. Miehen allekirjoitusta jahtaa myös Red Bull.

Nico Hülkenberg

@HulkHulkenberg
I am thrilled and honoured to return to Stake F1 Team KICK Sauber in 2025 and to represent the global German car manufacturer and technology pioneer AUDI on its way into Formula 1 in the future. It‘s a big project with high ambitions and a huge challenge, a challenge that I am…

LUE MYÖS: