Moni ihasteli Barcelonan testeissä Ferrarin vauhtia. Kimi Räikkönen paukuttikin ylivoimaisen kärkiajan tauluun, mutta silti moni uskoo Ferrarin edelleen piilotelleen parasta vauhtiaan.

Kaikki näkivät esimerkiksi, kun Sebastian Vettel ajoi kaksi sektoria hurjaa kyytiä viimeisenä testipäivänään, mutta nosti viimeisellä sektorilla selkeästi jalan kaasulta. Myös Red Bullin Helmut Marko pani tämän merkille.

– Olen hyvin huolissani tästä, sillä tunnen Vettelin oikein hyvin. Hän suorastaan provosoi muita hidastelemalla nopeimman kierroksensa lopussa. Kaikkihan sen tietävät, Marko sanoo ServusTV:llä.

– Ja kun tekee tuolla tavalla, silloin täytyy olla valtava luottamus siitä, että autossa on paljon enemmänkin potentiaalia. Sitä ei voi kiistää, että Ferrari on nyt erittäin vahva ja luotettava.

Ferrarin, Mercedeksen ja Red Bullin oletetaan olevan hyvin lähellä toisiaan. Kukaan ei tosin tiedä testien polttoainemääriä tankissa tai muiden tiimien käyttämiä moottorikarttoja.

– Kukaan ei näyttänyt vielä todellisia korttejaan Barcelonassa. Jos tankissa on 10 kiloa enemmän polttoainetta, se tekee 0.35 sekuntia kierroksella. Ja moottorikartat ovat toinen asia, erot voivat olla jopa sekunnin luokkaa, Marko uumoilee.

– Mielestäni testeissä pidettiin todella paljon salassa. En sano kuinka Melbournessa käy, mutta jos siellä ajettaisiin samanlaisissa lämpötiloissa kuin Barcelonan testeissä, Ferrari olisi takuuvarmasti kärjessä.

(Edit 16.3. klo 9.57: Vettel ei ajanut viimeisenä testipäivänä Barcelonassa)