Red Bull -tähti Max Verstappenia yritetään kaapata tosissaan Mercedekselle, uutisoivat useat eri lähteet.

Erilaisten raporttien mukaan Verstappenin ja Mercedeksen leirit istuvat neuvottelupöytään jo ensi viikonlopun Miamin GP:n yhteydessä, eikä saksalaisvalmistajan tarjous tule jäämään ainakaan rahasta kiinni.

Huhujen mukaan hollantilaistähdelle täräytettäisiin pöytään 150 miljoonan euron arvoista sopimuspaperia, raportoivat muun muassa OE24 sekä F1Insider –sivustot.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff on julkisestikin jo vihjaillut houkuttelevansa Verstappenia tiimiinsä täyttämään seitsenkertaisen maailmanmestarin Lewis Hamiltonin jättämät saappaat. Spekulaatioita on ollut liikkeellä pitkin kuluvan F1-kauden alkua, eikä kiuas asian tiimoilta tunnu viilenevän.

Red Bullin muutaman viikon takainen mediamyllytys etenkin tallipomo Christian Hornerin ympärillä on hieman ottanut tyynempää tuulta viime aikoina ja huomio on pikkuhiljaa keskittynyt tallin menestykseen radalla. Lisää vettä myllyyn heitettiin kuitenkin viime viikolla, kun energiajuomatallin suunnittelijanero Adrian Neweyn raportoitiin päättäneen ottaa hatkat tallista, joka puolestaan käynnisti jälleen spekulaatiot Verstappenin tulevaisuuden osalta.

LUE MYÖS: Kova uutispommi Saksasta: Red Bullin suunnittelijaguru ottaa hatkat

Red Bull -pomo Hornerin lisäksi tallin sisällä tunnesiteet ovat hiertyneet omistusportaan käydessä omaa vääntöänsä vallan kahvasta. Tämä johti taas aiemmin energiajuomatallin neuvonantaja Helmut Markon tulevaisuuden kyseenalaistamiseen. Verstappenin 2028 loppuun saakka kantavassa sopimuksessa on purkuehto, jonka mukaan Markon lähtiessä myös hollantilaismestari olisi vapaa vaihtamaan maisemaa.

Red Bullin, Verstappenin, Markon sekä Neweyn tilanteessa riittääkin medialle spekuloitavaa ja monet ovatkin jo tuumanneet suunnitteluguru Neweyn, Markon sekä Verstappenin siirtyvän kenties jopa yhtenä pakettina Mercedekselle.

Sen lisäksi Verstappenin leiristä on kantautunut tietoja, joiden mukaan heillä ei riittäisi uskoa Red Bullin ja Fordin tulevaan yhteistyöhön uusien moottorisääntöjen tullessa voimaan 2026. Mercedes oli edellisellä kerralla selkeästi vahvin, kun moottorisääntöjä myllättiin edellisen kerran radikaalisti kaudeksi 2014.

LUE MYÖS