Renault’n uusi kisakuljettaja Nico Hülkenberg toivoo Pirellin uusien renkaiden eroavan nykyisistä, erittäin tarkkaa huolenpitoa vaativista kumeista. Saksalainen haluaisi F1-autolla kilpailemisen olevan jälleen kyse nopeudesta, ei säästeliäisyydestä.

Pirelli on toimittanut viime vuosina renkaita, joiden on ollut tarkoitus kulua nopeasti loppuun. Tämä on pakottanut kuljettajat ajamaan mahdollisimman hellästi renkaitaan säästellen raa’an kilvanajon sijasta. Vika ei ole yksinomaan Pirellin, vaan italialaismerkki on vain vastannut sarjan vaatimuksiin.

Hülkenberg toivoo paluuta vanhoihin aikoihin, mutta hän ei uskalla toivoa liikaa ennen omakohtaista kokemusta uusista kumeista.

– Toivottavasti ensi vuonna niillä voi ajaakin välillä, eikä kyse ole jatkuvasta säästämisestä. Nykyisten renkaiden kanssa kikkailu on välillä äärimmäisen raivostuttavaa, vaikka se asettaakin omanlaisensa haasteen, Hülkenberg toteaa motorsport.comille.

Hülkenberg liittyy myös kasvavaan kuljettajien valitusraatiin, joka haluaa muutoksia nykyisiin sadekelin renkaisiin.

– Brasilian GP:n sadekisa osoitti, että tuotetta pitää kehittää paljon. Nykyiset renkaat eivät toimi tarpeeksi hyvin radalla seisovan veden kanssa.