Ferrari on F1-sarjan kautta aikojen menestynein talli, mutta vielä viime vuosikymmenellä kahmalokaupalla mestaruuksia kahminut talli on ajautunut nyt pitkään mestaruudettomaan putkeen.

Edellinen Ferrarilla kuljettajan mestaruuden voittanut kuljettaja on Kimi Räikkönen, joka nappasi mestaruuden jännittävien vaiheiden jälkeen kauden 2007 päätteeksi. Ferrari nappasi vielä seuraavana vuonna valmistajien sarjan mestaruuden, mutta sen jälkeen mestaruudet ovat karttaneet italialaistiimiä.

Räikkönen on siis edelleen Ferrarin viimeisin maailmanmestari, mutta tallin pääjohtaja Sergio Marchionne haluaa tallinsa pystyvän juhlimaan pian uusia mestaruuksia, jottei Räikkösen vanhaa titteliä tarvitsisi enää muistella viimeisimpänä suurtekona Maranellossa.

Ferrarin viime kausi oli lupauksia herättävä, kun Sebastian Vettel kykeni nappaamaan kolme voittoa. Mercedeksen etumatka on kuitenkin edelleen huima.

– Brändimme vaatii menestystä. Puhuin hiljattain erään katuautojemme jälleenmyyjän kanssa, ja hän myönsi viime kauden hyvien otteiden tuoneen merkillemme jälleen lisää painoarvoa. Mutta jos jotenkin onnistumme olemaan ilman mestaruuksia kymmenen vuoden ajan, olisi se meille suuri tragedia, Marchionne toteaa Motorsport.comin mukaan.

Marchionne on jo aiemmin ilmaissut useaan otteeseen haluavansa tallin nousevan takaisin huipulle mahdollisimman nopeasti. Hän nousi Ferrarin johtoon vuoden 2014 loppupuolella. Hä ryhtyi välittömästi uusimaan organisaatiota, jotta paluu menestyksen tielle toteutuisi.

– Ensimmäinen kuukausi johtajana oli vaikein. Silloin jouduin huomaamaan sen, ettemme ole tarpeeksi kilpailukykyisiä. Teimme täyssiivouksen. Nyt olemme alkaneet jälleen pärjätä, koska olemme alkaneet keskittyä oikeisiin asioihin. Maurizio Arrivabenen saapuminen tallin johtoon on auttanut paljon, Marchionne kiittelee kiinnitystään.