Äärimmäisen tiukan taistelun Lewis Hamiltonille Unkarin GP:ssä hävinnyt Max Verstappen antoi Mercedekselle tunnustusta taktiikkapelin voitosta.

Vaikka hollantilaistähti pääsikin starttaamaan Hungaroringin osakilpailun paalupaikalta ja vei nimiinsä kisan nopeimman kierroksen bonuksen, ei miehen kyyti riittänyt pitämään Hamiltonia takanaan.

Kisan voiton ratkaisi viime kädessä Mercedeksen rohkea rengastaktiikka. Kun Verstappenille renkaat vaihdettiin vain kerran, päättivät saksalaiset tuoda brittikuskinsa toisellekin varikkopysähdykselle.

Riskipeli kannatti tällä kertaa. Pehmeämillä ja uudemmilla renkailla radalle ampaissut Hamilton kamppaili kärkivastuksestaan lopulta ohi vain kolme kierrosta ennen ruutulippua.

Ymmärrettävän pettynyt Verstappen kertoi tehneensä kaikkensa pitääkseen johtoasemastaan kiinni. Lopputulokselle mies ei voinut kuitenkaan mitään, eikä hän kiistänyt Mercedeksen taktiikan meriittejä.

– Emme olleet vain tarpeeksi nopeita. Tein kaikkeni pysyäkseni elossa noilla kovilla renkailla. Se ei vain ollut valitettavasti tarpeeksi. Me yritimme yhtä pysähdystä ja heillä oli mahdollisuus tehdä kaksi. Se onnistui hyvin, hollantilainen arvioi.

– Onnittelut tietenkin Lewisille voitosta. Hän haastoi minua todella kovaa. Oli kuitenkin kokonaisuutena hyvä viikonloppu, sillä ylsin nopeimpaan kierrokseen ja toiselle sijalle, Verstappen summasi.