Renault’n tähtipilotin Daniel Ricciardon mielestä Pierre Gasly ansaitsi menettää kuskipestinsä Red Bullilla.

Formuloiden kesätauon aikana saatiin yksi kauden odotetuimmista uutisista. Pahasti Red Bullin ratissa epäonnistuneen Gaslyn armonaika oli päättynyt.

Ranskalainen korvattiin tulokaskuski Alexander Albonilla, jonka paikalle Toro Rosson tallissa Gasly sai puolestaan alennuksen.

Vaikka Gasly oli ratkaisusta itse ymmärrettävän pettynyt, näkivät monet Red Bullin päätöksen varsin kohtuullisena.

[readmore from=”gasly pierre”]

Tutulta Red Bullin toiminta kuulosti varsinkin Ricciardolle, joka kasvoi aikoinaan F1-kuskiksi energiajuomayhtiön nuoriso-ohjelmassa.

– Ollakseni rehellinen, se ei ollut mielestäni epäreilua. Heidän oli tehtävä jotain. Minulla ei ole mitään Pierreä vastaan, pidän hänestä ihmisenä. Ei ole mukava nähdä hänen joutuvan takaisin Toro Rossolle, mutta todellisuus on se, että Red Bull antoi hänelle kuusi kuukautta, australialainen arvioi Racefans-sivustolle.

– Mielestäni nähtävissä ei ollut paljoakaan kehitystä tai momentumia ja luonnollisesti Maxin voittaessa ja näytäessä auton kyvyn yltää ainakin palkintokorokkeelle Red Bull odotti näkevänsä sitä, Ricciardo perusteli kantaansa.

– Olen kokenut tämän itse Red Bullin kuskina. Tällaisia he ovat. Ei ole yllätys, että he odottavat tätä sinulta ja jos sitä ei tapahdu, he siirtyvät eteenpäin, Renault-kuski muistutti.