Mercedeksen F1-tallin tähtipilotti Lewis Hamilton toppuutteli puheita median kohdistamasta rasismista häntä kohtaan.

Britanniassa suurimmaksi puheenaiheeksi Silverstonen osakilpailusta ei noussut kisan tulos, vaan eräs kummallinen maaliintulon jälkeen sattunut tapahtuma.

Sosiaalisesti edistyksellisestä näkökulmastaan tunnetun sanomalehden The Guardianin toimittaja ryhtyi tivaamaan Hamiltonilta aksentistaan, Monacossa ja Yhdysvalloissa asumisesta sekä niiden vaikutuksesta hänen isänmaallisuuteensa.

Tilanne aiheutti Yhdistyneessä kuningaskunnassa melkoisen mediakohun. Jotkut arvostelivat Guardianin toimintaa mauttomaksi, toiset jopa rasistiseksi.

[readmore from=”hamilton lewis”]

Keskusteluun osallistui muun muassa entinen Manchester Unitedin huippujalkapalloilija Rio Ferdinand, joka väitti Hamiltonin mediakohtelussa näkyvän selviä rasistisia sävyjä.

Hamilton oli kuitenkin itse varsin haluton purkamaan koko soppaa. Mies otti asiaan kantaa, mutta varoi provosoimasta tilannetta.

– Ymmärrän Rion mielipiteen ja hänellä on oikeus sanoa se. Se ei ole alue, jolle haluaisin erityisemmin mennä, brittitähti muotoili Grandpx.news-sivuston mukaan.

– Minulla on kannattajia kaikenlaisista etnisistä taustoista ja rakastan sitä, että olen mukana tuomassa yhteen ihmisiä, jotka eivät olisi muutoin välttämättä päätyneet yhteen. Olen todella ylpeä siitä ja aion vaan jatkaa eteenpäin, Hamilton linjasi.