Vaikka suurimmat katseet F1-sarjassa kohdistuvatkin kärkitaistoon, käydään tiukimmat ja raaimmat mittelöt toisaalla. Katsaus pistetaulukkoon kertoo meillä olevan käsissämme jännittävä ja erittäin tasainen taisto.

Mercedes on karannut Ferrarilta valmistajien sarjassa, eikä Red Bullistakaan näytä olevan kaksikolle haastajaksi. Kolmen suuren takana on sitäkin tiukempaa, sillä sijalla 4-8 olevat tallit ovat vain kymmenen pisteen sisällä toisistaan.

Järjestys on neljän ajetun osakilpailun jälkeen seuraava:

4. McLaren 18 pistettä
5. Racing Point 17 pistettä
6. Alfa Romeo 13 pistettä
7. Renault 12 pistettä
8. Haas 8 pistettä

McLaren ja Racing Point harppasivat taulukossa onnistuneen Azerbaidzhanin GP:n johdosta. Alfa Romeo on ollut tällä kaudella täysin Kimi Räikkösen varassa, mutta tallikaveri Antonio Giovinazzi nostaa taatusti tasoaan kauden edetessä.

Joukon kaksi viimeistä haluavat varmasti myös sanoa sanottavansa taistossa. Tehdastallin mandaatilla operoiva Renault on alisuorittanut, ja myös Haasin vauhti on ollut parempaa kuin pistesarake osoittaa.

Taistelu MM-sarjan neljännesä sijasta tulee varmasti säilymään erittäin tiukkana läpi kauden. Yksittäiset onnistumiset ja tasainen pisteiden kerääminen ovat molemmat vaatimuksia, joita talleilta edellytetään.

Katso kuljettajien ja valmistajien MM-sarjan tilanne kokonaisuudessaan täältä!

Ota meidät myös seurantaan Instagramissa! Tarjoamme parasta suomenkielistä sisältöä palvelussa!