Australian F1-kisan lähtövalokohu jäi puhuttamaan – FIA etsii nyt ratkaisua ongelmaan

© Kuva: Getty Images

FIA etsii kuumeisesti uusia ratkaisuja lähtövaloille kuskien valitettua Australian GP:n jälkeen siitä, ettei valoja nähnyt kunnolla uusien korkeampien takasiipien takaa.

Formulakauden avauskisassa Melbournessa uusissa aerodynamiikkasäännöissä havaittiin yllättävä ongelma, johon kukaan ei ollut osannut varautua.

Uusien kriteerien mukaiset korkeammat takasiivet peittivät osan lähtövalotaulusta niiden kuskien osalta, jotka joutuivat starttaamaan lähtöruudukon peräpäästä.

Jotkut kuskit kokivat odottamattoman ongelman pilanneen heidän lähtönsä kisaan.

– Kun pysähdyin lähtöruudukkoon, en nähnyt valoja. Carlos Sainzin takasiipi peitti sen. Näin vain ensimmäisen osan valoista, enkä loppuja. Minun oli siirryttävä vasemmalle, se oli hieman paniikkihetki, Williamsin puolalaiskuski Robert Kubica taivasteli Motorsportin haastattelussa.

– Uusien isompien takasiipien myötä en nähnyt valoja lähtöruudukossa, joten minun oli reagoitava ympärilläni oleviin autoihin ja menetin sen vuoksi pari sijaa, Red Bullin ranskalaiskuski Pierre Gasly manasi.

FIA otti kuljettajien valitukset vakavissaan ja ryhtyi selvittämään asiaa välittömästi.

Tilanteesta tehtiin tutkinta, jonka myötä uusien takasiipien todettiin olleen syyllinen ongelmaan.

Bahrainin kisaan etsitään nyt uutta ratkaisua, joka voisi olla mahdollisesti ylimääräisen valotaulujn asentaminen lähtöruudukon puoliväliin. Kyseinen taulu olisi täten myös häntäpään kuskien nähtävissä.

Nico Rosbergilta kiintoisa huomio Australian GP:n yllättävän poikkeavasta lähdöstä – hämäsikö Hamiltonia?