Robert Kubica

Formula 1: Robert Kubica, Williams
Robert Kubica ajaa kaudella 2019 Williamsilla. Kuva: Getty Images

Robert Kubica on puolalainen F1-kuski, joka ajaa kaudella 2019 Williamsilla. Kubica loukkaantui vakavasti vuonna 2011, ja hän tekee kaudella 2019 paluun formuloiden kuninkuusluokkaan yhdeksän vuoden tauon jälkeen. 

Tältä sivulta löydät tuoreimmat uutiset Kubicasta, lyhyen historiikin miehen urasta sekä F1-tilastoja. Lisäksi voit tarkastella Kubican some-tilejä.

Sisällysluettelo

Robert Kubica -uutiset

Robert Kubican ensi kauden osoite varmistumassa – testaa ensi viikolla

Robert Kubica hyppää ensi viikolla BMW:n DTM-auton ohjaksiin. Puolalainen on matkalla Saksan vakioautosarjaan ensi kaudeksi. Williamsilla tällä kaudella kisannut Kubica ottaa osaa sarjan nuorten kuljettajien...
Formula 1: Robert Kubica, Williams

F1-sarjalta nolo moka syntymäpäiväonnittelussa

F1-sarjasta kisakuskina poistuva Robert Kubica täytti eilen 35 vuotta. F1-sarjan onnitteluyritys meni pieleen. Williamsilla viime kaudella ajaneen puolalaisen mittariin tuli ikää 7. päivä joulukuuta 35...

Ei kiitos, Haas! Robert Kubicaa ollaan viemässä jo toisen F1-tallin riveihin

Puolalaiskonkari Robert Kubica saattaa liittyä Racer-lehden tietojen mukaan Racing Pointin F1-tallin riveihin. Williams-pestinsä menettäneen formulaveteraanin huhuttiin pitkään siirtyvän F1-sarjan ainoan amerikkalaistallin Haasin simulaattoripilotiksi. Nyt mies olisi...

Henkilötiedot

Robert Joséf Kubica
 • Syntymäaika: 7.12.1984 (35 vuotta)
 • Syntymäpaikka: Krakova, Puola
 • Pituus: 184 cm
 • Paino: 73 kg
 • Numero: 88
 • Talli: Williams
 • Kansallisuus: Puola
 • Perhe: Äiti Anna Kubica, isä Artur Kubica
 • Tyttöystävä: Joanna Modes

Kubican F1-tilastoja

Perustilastot

Päivitetty kauden 2019 jälkeen

 • Kisat: 97
 • Voitot: 1
 • Paalut: 1
 • Nopeimmat kierrokset: 1
 • Podiumit: 12
 • MM-pisteet: 274
 • MM-tittelit: 0
 • Muut mestaruudet: World Series by Renault (2005), World Rally Championship-2 (2013)

Sijoitukset MM-taulukossa

VuosiTalliSijoitusPisteetGP-voitot
2019Williams19.10
2010Renault8.1360
2009BMW Sauber14.170
2008BMW Sauber4.751
2007BMW Sauber6.390
2006BMW Sauber16.60

Lähteet: statsf1.com, Wikipedia

Kubican kypärä

Robert Kubican kypärä kaudella 2018.
Robert Kubican kypärä vuonna 2018. Kuva: Getty Images

Kubican kypärä kaudella 2008. Kuva: Getty Images

Kubican ura

BMW Sauber 2006-2009

Kubica nousi BMW Sauberin kisakuljettajaksi kesken kauden 2006. Hän ajoi palkintopallille jo uransa kolmannessa osakilpailussa Italiassa.

Vahvat otteet jatkuivat myös seuraavilla kausilla. 2008 Kubica murtautui lopullisesti F1-eliittikuskien joukkoon. Hän ajoi voittoon kauden 2008 Kanadan osakilpailussa. Vuotta aiemmin hän oli joutunut samalla radalla hurjaan onnettomuuteen, josta hän selvisi kuitenkin vähin vammoin.

Heikosti sujuneen kauden 2009 jälkeen BMW lopetti sarjassa ja Kubica vaihtoi Renaultille

Renault-vuosi 2010

Vaikka 2010 sujuikin ilman voittoa, ajoi Kubica lukuisia erinomaisia suorituksia. Puheissa häntä oltiin viemässä Ferrarille, ja Kubica on myöhemmin vahvistanut solmineensa sopimuksen tallin kanssa kaudesta 2012. Kaikki kuitenkin muuttui helmikuussa 2011.

Vakava loukkaantuminen

Kubica loukkaantui vakavasti rallionnettomuudessa Italiassa helmikuussa 2011. Kubican auto ajautui kovavauhtisessa mutkassa leveäksi, osuen tietä reunustaneeseen metallikaiteeseen.

Kaiteen kiinnitys petti osittain, minkä seurauksena se lävisti auton ja osittain myös Kubican.

Kubica sai hengenvaarallisia vammoja käsiinsä, jalkoihinsa ja lantioonsa. Lisäksi hän menetti runsaasti verta.

Pelastustoimet kestivät useita tunteja, ja Kubicalle tehtiin lukuisia leikkausoperaatioita vammojen minimoimiseksi. Hetken aikaa lääkärit pohtivat jopa pahoja vammoja kärsineen oikean käden amputoimista, mutta lopulta se onnistuttiin pelastamaan leikkauksilla.

Onnettomuuden seuraukset näkyvät edelleen Kubicassa. Hänen oikean kätensä toimintakyky ei ole vieläkään palannut normaalille tasolle. Myös sen lihaksisto on selvästi vasempaa kättä heikompi.

Ralli-vuodet

Toivuttuaan tarpeeksi Kubica palasi takaisin kilpa-auton rattiin. F1 sai jäädä, mutta mies löysi uuden pelastuksen rallin MM-sarjasta. WRC-luokassa hän ajoi vuosia kohtalaisella menestyksellä, mutta lopullista läpimurtoa huipulle ei koskaan tapahtunut.

Paluu F1-kuljettajaksi

Vuonna 2017 Kubicalle tarjottiin mahdollisuutta päästä testaamaan Renaultin F1-autoa. Hän ajoi ensiksi PR-tapahtumassa Kimi Räikkösen kauden 2012 autoa, ja miehen otteista vakuuttunut Renault tarjosi hänelle testimahdollisuutta myös virallisena testipäivänä.

Kubican F1-paluuta viriteltiin tosissaan, mutta niin Renault kuin myöhemmin Williamsikin päätyivät toisiin kuljettajiin kaudeksi 2018. Kubica sai kuitenkin paikan Williamsin kolmoskuljettajana, ja hän pääsikin osallistumaan lukuisiin perjantaitesteihin kauden aikana. Hyvät otteet poikivat miehelle sopimuksen tallissa kaudeksi 2019.

Robert Kubica somessa

Kubicalla on Twitter- ja Instagram-tilit.

Kubican Twitter-tili

Kubican Instagram-tili

@robertkubica_real