Italialaisen RMC Motori -julkaisun mukaan Ferrarin tekninen johtaja Mattia Binotto olisi siirtymässä Mercedekselle. Saksalaistallin tekniikkajehu James Allison hyppäisi samalla Renault’lle.

Vahvasti resurssejaan ensi kaudeksi vahvistava Renault on pyytänyt entistä Ferrari-pomo Allisonia liittymään talliinsa. Brittikonkarilla on aiempia yhteyksiä talliin, jonka myötä siirto olisi melko luonnollinen.

Mercedeksellä on kuitenkin mielessään vastaliike, jos Allison vaihtaisi lopulta maisemaa. Saksalaiset havittelevat Ferrarin tekniikkapomo Binottoa, jonka huhutaan olevan tyytymätön asemaansa Maranellossa.

Sisäpiirihuhujen mukaan Binotto ei ole saanut toivomaansa vapautta teknisen osaston johdossa nykyisen tallipäällikön Maurizio Arrivabenen alaisuudessa.

Aiemmin myös Arrivabenen huhuttiin olevan lähtökuopissaan, mutta tuoreimpien tietojen perusteella italialaiskonkari jatkaa Ferrarin punaisissa. RMC Motorin mukaan kyseinen tekijä on lisännyt Binotton halua lähteä italialaistallista.

Italialaisjulkaisu ei usko Binotton kuitenkaan siirtyvän Mercedekselle siinä tapauksessa, jos Allison jatkaa tallissa. Miesten yhteiselo ei ottanut sujuakseen aikoinaan Ferrarilla, jolloin Arrivabene suosi Binotton sijaan enimmäkseen Allisonin päätöksiä.

Allison työskenteli Ferrarilla vuosina 1999-2004 ja 2013-2016. Binotto on taas toiminut italialaistallin leivissä jo vuodesta 1995 lähtien.