McLarenin toimitusjohtaja Zak Brown myöntää tallin entisen yhteistyökumppanin Hondan satuttaneen brittitallin sponsoritilannetta. Tämä oli myös yksi pääsyy, miksi yhteistyöstä päätettiin luopua.

Honda epäonnistui kauden 2017 voimanlähteensä kehitystyössä karmaisevasti, kuten tässä artikkelissa seikkaperäisesti analysoidaan. Tamän seurauksena takavuosien mahtitalli ei onnistunut nousemaan tälläkään kaudella kohti kärkeä, vaan sijoituksena oli surkea valmistajien sarjan yhdeksäs sija.

Menestys ja McLaren on totuttu liittämään toisiinsa, joten viimeisen kolmen vuoden aikana nähdyt tulokset ovat olleet kaikkea muuta kuin hyvää PR:ää tallille.

– Kauden aikana oli erittäin vaikea löytää uusia sponsoreita, kun meillä oli näin suuria ongelmia. Emme pystyneet olemaan houkutteleva vaihtoehto ja vakuuttamaan rahallisille tukijoille, että tilanne muuttuisi paremmaksi tulevaisuudessa. Se oli lopulta yksi pääsyy, miksi vaihdoimme Renaultin voimanlähteisiin, Brown paljastaa planetf1.comin mukaan.

Hondalta McLaren sai ykköstykin kohtelua, mutta talli kokee silti ranskalaismerkin asiakastallina olemisen olevan parempi vaihtoehto ensi kaudella.

– Haluamme osoittaa taistelevamme takaisin huipulle. Ihmiset uskovat edelleen meihin. He uskovat Renaultiin ja kuljettajiimme. Voin vakuuttaa, että neuvottelut uusien sponsoreiden kanssa ovat lähteneet hyvin käyntiin.