Taistelu formula ykkösten maailmanmestaruudesta tiivistyi ainakin joksikin aikaa Singaporessa. Paalulle ajanut Sebastian Vettel saa onnistuneen lauantain seurauksena todellisen sauman yrittää syrjäyttää MM-sarjan kärkinimi Lewis Hamiltonin pois piikistä.

Mercedestä piiskaava britti oli aika-ajossa vasta viides. Etenkin Singaporessa aika-ajojen tulokset korostuvat, ja sen tietää myös Hamilton.

– Tämä on kauhea rata ohittamisen kannalta. Siellä on yleensä on pitkä, pitkä juna. Huomenna on pitkä urakka, Hamilton pauhasi autosport.comille.

– Sain kaiken irti autosta, annoin kaikkeni ja enemmän, britti kertoi aika-ajosta.

Hamilton on aiempinakin vuosina paininut erilaisten haasteiden kanssa Singaporessa. Vuosi sitten hän ajoi kisassa kuitenkin kolmanneksi.

– Tullessamme tänne tiesimme, että tämä olisi vaikeaa. Joka vuosi on ollut suhteellisen vaikea meille. On tulossa fyysinen ja pitkä (kisa), se voi olla tylsää.

Vettelin takaa kakkosruudusta starttaa Red Bull -kuski Max Verstappen, takanaan tallitoveri Daniel Ricciardo. Hamiltonin eteen aika-ajossa ylsi myös Ferrarin Kimi Räikkönen.