Fernando Alonsoa on pitkin kautta viety huhuissa Mercedekselle tai Ferrarille ensi kaudeksi. Espanjalaisen jatkosopimusta McLarenille on pidetty hyvin epätodennäköisenä. Alonso on todennut haluavansa kilpailukykyiseen autoon ensi kaudeksi.

Alonson haaveet ensi kauden nopeasta autosta saivat tällä viikolla kovan kolauksen, kun molemmat kärkitallit antoivat medialle lausuntoja, joiden mukaan talleissa ei olla kiinnostuneita Alonson palveluksista.

– Alonso ei voi tulla Mercedekselle. Lewis Hamiltonilla on sopimus ja Valtteri Bottas tehnyt loistavaa tulosta. He toimivat hienosti harmoniassa. Meillä ei ole yksinkertaisesti tilaa Alonsolle, Mercedes-johtoon kuuluva Niki Lauda toteaa saksalaislehti Bildille.

Nyt Ferrarin presidentti Sergio Marchionne kiistää tallin olevan Fernando Alonson perässä.

– Hän on saattanut ilmaista halunsa palata Ferrarille mutta hän ei tule saamaan meiltä haluamaansa vastausta. Emme ole kiinnostuneita, Marchionne lataa motorsport.comin haastattelussa.

Viimeiset huhut ovat viemässä Red Bullin Max Verstappenia ensi kaudeksi Ferrarille. Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner on todennut, että Verstappen on Red Bullin sopimuksenalainen kuljettaja ja ajaa myös ensi kaudella tallissa.

Marchionne antaa kommenteissaan ymmärtää, että Ferrarin keskusteluyhteys Verstappeniin on auki.

– Mitä Verstappeniin tulee, emme ole allekirjoittaneet vielä mitään. Kaikki selviää ennen vuoden loppua, Marchionne päättää.