Ferrarilla Kimi Räikkösen tallikaverina ajanut Felipe Massa ei näe suomalaiskuskien tilannetta tällä hetkellä kovinkaan valoisana.

Williamsilla ajava Massa oli sitä mieltä, että Räikkönen on vaarassa jäädä selkeään kakkoskuskin rooliin Ferrarilla.

– Kimin tilanne on aika kinkkinen, sillä Ferrarilla on nyt mahdollisuus voittaa maailmanamestaruus. He tekevät varmasti kaikkensa voittaakseen, koska edellisestä on niin monta vuotta, Massa puntaroi Autosportin haastattelussa.

Ferrari-kuljettajan edellinen maailmanmestaruus on vuodelta 2007 (Räikkönen) ja valmistajien mestaruus vuodelta 2008. Räikkönen on tällä hetkellä MM-sarjassa vasta neljäntenä ja piste-ero tallikaveriin ja sarjaa johtavaan Sebastian Vetteliin on jo 69 pistettä.

– Valitettavasti, jos katsoo pisteitä, Kimi ei ole siellä, missä hänen pitäisi. Hänen täytyy hyväksyä se, mitä saattaa tapahtua ja tuleekin tapahtumaan (kakkoskuskin rooli), Massa sanoi.

Jos Ferrari alkaa suosia Vetteliä MM-taistossa, se tietää Massan mukaan ongelmia myös hänen viime kauden tallikaverilleen Valtteri Bottakselle, joka ajaa nyt Mercedeksellä.

– Uskon, että jos Ferrari tekee niin, sen jälkeen myös Mercedeksen on tehtävä sama. Mutta se riippuu siitä, pystyykö Lewis Hamilton voittamaan (Bottaksen) helposti. Jos pystyy, se on helppo päätös.

– Mutta jos hän ei voita helposti, Mercedeksen on silti suosittava häntä, koska muuten he luovuttavat pisteitä helpolla ja se voi vaikuttaa paljon lopulta MM-taistoon, Massa järkeili.