Rallin MM-sarjaa johtava Toyotan Jari-Matti Latvala oli tyytyväinen vaikeaksi povatun Meksikon rallin testi-EK:n jälkeen.

Latvala tuskaili säätöjen ja irtosoran kanssa ensimmäisellä vedolla, mutta sitten säädöt saatiin kuntoon.

– Nyt on kaikki kunnossa. Alussa lukkoasetukset ja moottorinohjaus tuntuivat huonoilta. Onneksi meillä oli autossa varasäädöt mukana. Saimme ne käyttöön, ja lisäksi avasin vähän iskareita. Sillä saatiin fiilis autoon, Latvala kertoi YLE:lle.

Pätkän nopein oli Hyundain Thierry Neuville. Latvala oli lopulta neljäs vain 2,5 sekuntia Hitaampana. Toinen Toyota-kuljettaja Juho Hänninen oli kymmenes 4,9 sekuntia Neuvillesta.

– Tämä on konstikas ralli ja meidän on oltava tarkkana uusilla teillä, joissa on erityisen hankalia paikkoja. Kiviä on niin paljon, että se tekee teistä liukkaita, Neuville kertoi WRC.comilla.

– Olemme ajaneet tosi hyvin tällä kaudella, mutta emme ole päässeet maaliin pisteillä. Epäonneakin on ollut matkassa, mutta nyt haluamme hyvän tuloksen tiimille, belgi sanaili.

– Se on tärkeää tallipisteille, mutta myös henkilökohtaisesti. Minun olisi saatava kärkeä kiinni. Uskon yhä maailmanmestaruuteen, yhdestä rallista voi kuitenkin nykyisin saada 30 pistettä ja olemme nyt 40 pistettä kärkeä jäljessä.

Latvala johtaa MM-sarjaa 48 pisteellä, Sebastien Ogier on 44 pisteellä toinen, Neuville vasta kahdeksantena kahdeksalla pisteellä.

Testierikoiskokeen tulokset:

1. Thierry Neuville Hyundai i20 Coupe 3min 45.8sec
2. Sébastien Ogier Ford Fiesta 3min 47.5sec
3. Kris Meeke Citroën C3 3min 48.0sec
4. Jari-Matti Latvala Toyota Yaris 3min 48.3sec
5. Hayden Paddon Hyundai i20 Coupe 3min 48.6sec
6. Dani Sordo Hyundai i20 Coupe 3min 48.7sec
7. Elfyn Evans Ford Fiesta 3min 48.9sec
8. Ott Tänak Ford Fiesta 3min 50.3sec
9. Stéphane Lefebvre Citroën C3 3min 50.6sec
10. Juho Hänninen Toyota Yaris 3min 50.7sec