© Kuva: Getty Images

Video: Massa-fanit edelleen raivoissaan Toyota-kuskille tästä tapauksesta – Hamiltonille mestaruuden ratkaisseelta Glockilta naseva kuitti

Toyotan Timo Glock joutui tahtomattaankin yhteen pääosista F1-kauden 2008 maailmanmestaruustaistossa. Mies saa tästä edelleen osaksee runsaasti vihaa, varsinkin kuumaverisiltä eteläamerikkalaisfaneilta.

Kävimme lävitse tuon superjännittävän kauden päätososakilpailun tapahtumat tässä jutussa, mutta tässä lyhyt kertaus. Kuivilla renkailla lopun sateessa sinnitellyt saksalainen ratkaisi mestaruuden lopulta McLarenin Lewis Hamiltonin eduksi, kun brittikuski ohitti hänet kilpailun viimeisen kierroksen viimeisessä mutkassa. Voittoon ajanut Ferrarin Felipe Massa oli ehtinyt juhlia maailmanmestaruutta, mutta uuden sijoituksensa myötä Hamilton kruunattiin lopulta mestariksi yhden pisteen erolla.

Massan fanit ovat pitäneet tuosta päivästä lähtien Glockia sylkykuppinaan. Nykyään DTM-sarjassa ajava saksalainen saa tasaisesti osakseen syytöksiä, joiden mukaan hän hidasti menoaan tahallaan päästäkseen Hamiltonin edelleen.

Glock on kerta toisensa jälkeen kertonut kuitenkin kuivan kelin renkailla ajamisen muuttuneen erittäin haasteelliseksi Interlagosin radan kastuessa kierros kierrokselta enemmän. Sen todistaa myös F1-sarjan verkkosivuille ladattu onboard-video Glockin taistelusta märällä asfaltilla. Hän paljasti myös heti tuoreeltaan kilpailun jälkeen pyytäneensä myös itse päästä renkaidenvaihtoon sateen alettua, mutta talli halusi pelata riskipelillä toivoen parempaa pistepottia. Jossain määrin riski kannatti, sillä ennen rengaslottoa Glock oli seitsemännellä sijalla. Huolimatta kahdesta sijoituksenmenetyksestä viimeisellä kierroksella oli hän ruutulipulla kuudes.

Kaikesta kokemastaan ajojahdista huolimatta Glock osaa suhtautua vuosi toisensa jälkeen toistuviin syytöksiin jo rauhallisesti. Saksalainen antoikin oivan näpäytyksen Twitter-seuraajilleen viikko sitten, kun tapahtumasta tuli kuluneeksi tasavuosia.

– Voin tviitata tämän videon kierroksestani vaikka joka vuosi, ja te saatte keskustella siitä. En malta odottaa kaikkia kommenteja, Glock kirjoitti kokemuksen syvällä rintaäänellä.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!