© Kuva: Getty Images

Toto Wolffia pännii edelleen Hamiltonin uppiniskaisuus: ”Ehkä otamme kovan linjan!”

Mercedeksen johtajaa Toto Wolffia pännii edelleen Lewis Hamiltonin uppiniskainen käytös Abu Dhabissa.

Hallitseva mestari hidasteli tahallaan ajaakseen Nico Rosbergin vaikeuksiin, eikä totellut tallimääräystä ajaa lujempaa.

– Meidän on tarkasteltava tilannetta nyt kokonaisuutena. Ja pohdittava, mitä tämä tarkoittaa meille.

– Kaikki on mahdollista. Ehkä me muutamme omia sääntöjämme ensi vuodeksi, koska tämä ei tunnu toimivan kriittisimmissä kilpailuissa. Tai sitten voimme antaa vaikka entistä enemmän vapauksia kuljettajillemme kilpailla toisiaan vastaan, Wolff pyörittrli vaihtoehtoja Motorsport.comilla.

– Voimme ottaa myös kovan linjan, jos koemme, etteivät kuljettajat toimi kunnioittamiemme arvojen mukaan. Tämä on ihan ympäripyöreä asia, enkä tiedä vielä lainkaan, mihin neula tulee lopulta näyttämään.

Wolff sanoo ymmärtävänsä osittain Hamiltonin omapäisyyttä, mutta ei silti hyväksy tiimin määräyksien uhmaamista.

– Meillä on 1500 ihmistä töissä Brackleyn ja Brixworthin tehtailla ja 300 000 Daimlerilla. Tällaisella yrityksellä on arvonsa ja niitä pitää kunnioittaa. Kukaan ei voi asettaa itseään muiden yläpuolelle, anarkia ei toimi yhdessäkään tiimissä tai yrityksessä.

– Toisaalta se oli Lewiksen ainoa tapa edes yrittää voittaa mestaruus itselleen, ei tuon tason kilpaikuljettajalle, joka on kenties paras kaikista, voi laittaa mitään vahtikoiraa viereen.

– Mutta ratkaisu on löydyttävä ja ongelma selvitettävä, tämä ei voi jatkua. Nukumme nyt yön yli ja keksimme varmasti ratkaisun, Wolff sanoi.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!