© Kuva: Getty Images

Entisellä F1-pomolla ratkaisu Ferrarin ongelmiin? ”Olisi helpompaa”

Pitkän uran F1:n tallipäällikkönä Reanult’lla ja Benettonilla tehnyt Flavio Briatore ehdottaa Ferrarille radikaalia ratkaisua tulosten parantamiseksi. Briatoren mukaan Ferrarin pitäisi perustaa tehdas Englantiin.

– Ferrarilla on vahva moottori, mutta heillä ei ole aerodynaamisen osaamisen kulttuuria. Ferrarin pitäisi avata Englantiin uusi tehdas. Silloin heidän olisi helpompaa houkutella huippuinsinöörejä. Vaimojen ei tarvitsisi muuttaa, ja lapset voisivat jatkaa samoissa kouluissa, Briatore sanoi italialaiselle La Gazetta dello Sportille.

Tällä kaudella Ferrari ei ole onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla. Italialaistalli on jäänyt valmistajien MM-pisteissä jo kolmanneksi Mercedeksen ja Red Bullin taakse. Ferrari ei ole onnistunut voittamaan yhtäkään kilpailua tällä kaudella.

Briatoren mukaan Ferrari on ennenkin noussut huipulle hankkimalla osaamista ulkopuolelta.

– Muistuttaisin, että kun he aloittivat voittoputkensa, se johtui siitä, että he olivat värvänneet 15 minun insinööriäni Benettonilta, ex-tallipomo sanoi.

Kommentillaan Briatore viittaa 1990-luvun alkuun, kun Ferrari kaappasi Benettonilta muun muassa teknisen johtajan Ross Brawnin, pääsuunnitelijan Rory Byrnen, päämekaanikon Nigel Stepneyn ja kaiken kukkuraksi vielä muuan Michael Schumacherin.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!