© Kuva: Getty Images

Williams-pomo surkeuden keskellä: ”Emme ole tähdänneet tarpeeksi korkealle”

Williams on ollut kahdella peräkkäisellä kaudella valmistajien MM-pisteissä kolmas. Tämä vuosi on sujunut ainakin toistaiseksi paljon kehnommin, vaikka tallilla on käytössään sarjan paras moottori.

Mercedeksen myllyt eivät ole auttaneet Williamsia samalla tavalla tänä vuonna. Mercedes, Ferrari ja Red Bull ovat kaikki karanneet jo kauas taivaanrantaan. Kolme edellistä kilpailua on mennyt Williamsilta täysin penkin alle. Britannian GP:ssä Felipe Massa oli 11. ja Valtteri Bottas 14.

Tallin teknisen johtajan Pat Symondsin mielestä syy on siinä, että muut moottorinvalmistajat Ferrari ja Renault ovat pystyneet parantamaan.

– Juuri siksi meidän päävastustajamme ovat pystyneet parantamaan paljon enemmän kuin oletimme. Moottorit ovat nyt paljon lähempänä toisiaan ja siksi me emme ole saaneet etua, Symonds sanoo F1-sarjan nettisivuilla.

– Olemme tehneet autoomme juuri sellaisia parannuksia, mitä oli tarkoituskin tehdä. Mutta ilmeisesti emme ole tähdänneet tarpeeksi korkealle.

Jopa Force India ahdistelee Williamsia pistetaulukossa vain 9 pisteen päässä, joten Williamsilla ei ole varaa lopettaa kehitystyötä tämän kauden osalta.

– Vaikka pohdimme jo paljon ensi kauden autoa, teemme myös koko ajan töitä nykyisen FW38:n parantamiseksi. Tuomme uuden lattian Unkariin ja siiven Monzaan. Mutta on selvää, että suurin osa väestämme tekee jo töitä ensi kauden auton kimpussa, Symonds sanoo.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!