McLarenin Fernando Alonso on vihjannut halukkuutensa ajaa tulevaisuudessa muissakin rataluokissa.

Kaksinkertainen maailmanmestari ei ole tyytyväinen sarjan nykytilaan. Hänestä nykyformulat ovat paljon riisutumpi laji verrattuna hänen mestaruusvuosiinsa 2005 ja 2006.

– Rakastan moottoriurheilua ja kaikkia sen sarjoja. Mutta on totta, ettei F1 ole enää minulle sama tai yhtä jännittävä kuin ennen. Ajamme vain pari sekuntia nopeammin kuin GP2-autot, Alonso toteaa Autosportille.

Alonso myöntää nykyisen McLaren-projektin olevan hänelle erinomainen motivaationlähde.

– Ensimmäinen kartingautoni oli McLaren-Hondan jäljennös, ja nyt saan ajaa oikealla sellaisella. Pidän tästä projektista, jossa olemme lähteneet liikkeelle nollapisteestä ja tulemme kilpailukykyisiksi.

Sarjan nykysuuntaukselle Alonso jakaa kuitenkin sapiskaa.

– Testaamattomuus, nykyiset renkaat, erilaiset rajoitukset ja pitkä 21 kisan kalenteri. Nämä ovat kaikki asioita, jotka lisäävät muiden luokkien houkuttelevuutta.

– Ennen testaamisen avulla oli mahdollista kehittyä kauden lopussa kilpailukykyiseksi, vaikka alkukaudesta auto olisi ollut sysihuono. Nykyään tallien kädet ovat sidotut kehittymisen suhteen. Jos auto on talvitesteissä hyvä, kaudesta tulee hyvä, mutta jos ei, niin siitä tulee huono.