Jokaisella meistä on suosikkimme. Minä olen kuulunut jo vuosia Citroenin nykyisen ykköstykin Kris Meeken fanikuntaan. Mies on elämäni suurimman idolin Colin McRaen kaltainen rämäpää, ja sekös vasta on välillä harmittanut.

37-vuotias britti on raa’assa vauhdissa mitattuna kiistatta yksi sarjan nopeimmista, uskallan jopa väittää, että tällä hetkellä se kaikista vauhdikkain. Mutta tuskastuttavan usein se ei näy lopputuloksissa. Meeke seuraa turhankin orjallisesti oppi-isänsä linjaa ”tulos tai ulos”.

Epävarmuus on ollut Meeken suurin rasite hänen koko uransa ajan, ja se miltei tuhosi hänen unelmansa ralliammattilaisuudesta.

Epävarmuus on ollut Meeken suurin rasite hänen koko uransa ajan, ja se miltei tuhosi hänen unelmansa ralliammattilaisuudesta. Vuosien tahkoamisen jälkeen Meeke sai lopulta suuren näytönpaikkansa Citroenilla 2014, mutta ulosajoherkkyys painaa miehen otteissa edelleen.

Tähän kauteen Meeke lähti yhtenä suurimmista ennakkosuosikeista. Kausi on kuitenkin alkanut katastrofaalisesti. Monte Carlossa ja Ruotissa mies ajoi ulos, Korsikalla petti puolestaan moottori kärkisijalta. Ja nyt mies rysäytti jälleen pihalle. Surkean kauden ainoa valopilkku on Meksikon MM-rallin voitto, mutta ei sekään tullut draamasta vapaalla tavalla. Mies meinasi sössiä voiton ajamalla ulos viimeisellä erikoiskokeella.

Mestaruusjuna alkaa karata Meekeltä, mutta esikuvansa ja nuoruusvuosien mesenaattinsa McRaen tavoin britti ei varmasti aio hellittää otettaan kaasupolkimelta loppukaudenkaan aikana. Toivottavasti asenna alkaisi myös kantaa vähitellen hedelmää.