Belgian ennennäkemätön osakilpailu on aiheuttanut paljon keskustelua GP:n ratkaisun ympärillä. Turva-auton perässä ajetut kolme kierrosta ratkaisivat lopulta osakilpailun tuloksen, missä kärkikymmenikölle annettiin puolet normaaleista pisteistä.

Vaikka kaikki tapahtumassa mukana olleet tahot ovat sitä mieltä, että kilpailun hylkääminen oli oikea päätös, niin se, miten se tapahtui on kovan kritiikin kohteena.

Lewis Hamilton kutsui sunnuntain tapahtumia ”farssiksi”. Mercedeksen toimitusjohtaja Zak Brown haluaa myös sääntöihin muutoksia. Hänen mielestään kolme kierrosta ei pitäisi riittää tuloksen julkistamiseksi.

Motorsport.comin mukaan F1-sarjan toimitusjohtaja Stefano Domenicali on myös pettynyt lopputulokseen. Alle vuoden pestissä ollut italialainen haluaa keskustella tallin sekä FIA:n kanssa uusista säännöistä tällaisia tilanteita varten.

Mikä tahansa sääntömuutos tuloksiin liittyen vaatisi hyväksynnän kaikilta talleilta, F1-sarjan päättäjiltä sekä FIA:lta. On kuitenkin vaikea nähdä, että kukaan kieltäytyisi toisesta ratkaisusta.

Muutoksia tuskin saadaan kuluvalle kaudelle, mutta tulevan kauden ratkaisut Belgian tapaisiin poikkeustapauksiin ovat tarkassa syynissä.